Haiti – Centre recreationale World Vision pentru copii

Comunicat de presa

World Vision International deschide doua centre recreationale pentru a-i proteja pe supravietuitorii cei mai mici ai cutremurului din Haiti

Separarea de familie devine o amenintare critica la adresa securitatii celor mai mici dintre sinistrati.

Jimani, Republica Dominicana – World Vision a deschis doua centre recreationale pentru copii, in incinta San Jose Recovery Center si a Spitalului “Good Samaritan” din orasul Jimani, situat la granita dintre Haiti si Republica Dominicana. Centrele, cunoscute sub denumirea de “spatii prietenoase pentru copii” au scopul de a oferi copiilor, pe durata unor situatii de criza, un spatiu in care sa se simta in siguranta, unde sa poata sa mearga si sa-si reia rutina zilnica, contribuind astfel la recuperarea psiho-sociala a acestora.

World Vision International a exprimat ingrijorarea ca indeosebi copiii separati de familiile lor sunt la risc de a fi neglijati, abuzati sau exploatati. Organizatia a observat ca in special copiii fara familie, care se indreapta catre granita cu Republica Dominicana, se afla in pericol.

“In situatie de dezastre, copiii sunt intotdeauna cei mai vulnerabili”, a spus Nicole Behnam, specialist protectia copilului al World Vision International. “Siguranta si securitatea lor este in mare pericol, in special in cazul celor care sunt separati de familie. Saracia extrema din Haiti ii expune pe multi copii riscului de exploatare si abuz. Separarea de familie a marit gradul lor de vulnerabilitate.”

In cadrul acestor centre, copiii vor fi implicati in activitati recreationale, cu sprijinul voluntarilor din comunitatea dominicana, pregatiti special in acest sens. De asemenea, copiii vor primi hrana, ingrijire medicala si sprijin psihologic sub indrumarea unui psiholog pediatru.

World Vision planuieste sa stabileasca spatii recreationale, sa organizeze activitati si sa ofere sprijin si adultilor care au grija de copiii lor.

World Vision are experienta in intreaga lume in infiintarea si desfasurarea de activitati in astfel de spatii prietenoase pentru copii, in acele locuri de pe glob unde rutina zilnica a copiilor a fost intrerupta din cauza unor dezastre naturale, a conflictelor sau exploatarii. Un astfel de spatiu consta din corturi mari in care lucreaza angajati World Vision si voluntari special pregatiti din comunitate, in interiorul carora copiii desfasoara activitati (se joaca, deseneaza, canta, etc.) prin care sa poata sa-si exteriorizeze sentimentele. Acest lucru ii ajuta sa se intoarca la rutina normala si sa se vindece de pe urma traumelor emotionale care apar dupa astfel de catastrofe.

“In acest moment, cele mai urgente nevoi ale copiilor sunt nevoile de baza (hrana, apa), asistenta medicala primara, protectia si reunificarea cu familiile lor”, a mai spus Behnam.

Cei care doresc sa sprijine victimele cutremurului din Haiti o pot face prin intermediul donatiilor in bani in contul RO87BACX 0000 0001 7322 3000, deschis la UniCredit Tiriac Bank Bucuresti, cont deschis de catre World Vision Romania.

Pentru informatii cat mai recente si detalii de la fata locului cu privire la cutremurul din Haiti, marturii ale celor afectati de dezastru si interventia World Vision International in teren, puteti accesa site-ul www.worldvision.ro.

Sursa: World Vision International

***

World Vision România este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy. Organizaţia noastră este concentrată asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii.

Organizaţia World Vision România este parteneră a World Vision International, prezentă în peste 100 de ţări din întreaga lume. Încă din 1990, World Vision România este o prezenţă constantă în domeniul protecţiei copilului şi al dezvoltării comunitare. În România, World Vision isi desfăşoară activitatea în municipiul Bucureşti şi în judeţele Cluj, Constanţa, Dolj, Ialomiţa, Iaşi, Timiş şi Vâlcea.

Pentru informaţii suplimentare puteţi contacta pe:

Magda Camanaru
Manager Comunicare
World Vision Romania
Tel: 0731 – 444 693Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

2 thoughts on “Haiti – Centre recreationale World Vision pentru copii”

    1. Domnul meu, E plina lumea de asemenea scenarii fanteziste, Pot elabora si eu pe data vreo doua sute de astfel de aberatii, la fel de ‘plauzibile’ ca a dvs. Haideti, totusi, sa fim seriosi.
      Vad ca dvs. va arde de speculatii ieftine. Se vede de la o posta ca nu prea va roade grija de victime.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: