Ce inseamna modernizarea unui partid


Mihail Neamtu la Conferinta Twenty Years of Freedom,
Osijek, Croatia, octombrie 2009

Mihail Neamtu publica pe HotNews un excelent articol despre felul in care se poate realiza o adevarata modernizarea a partidelor politice, o nevoie stringenta a scenei polotice romanesti.

Cazul specific la care se refera Mihai este nevoia de innoire si modernizare a PDL, pornind de la comentariile in acest sens ale europarlamentarului PDL Cristian Preda.

Iata ce scrie Mihail Neamtu:

Consideratiile domnului Cristian Preda privind soarta PDL in viitorul apropiat au starnit deja comentarii abundente. Dincolo de trimiterile personale, to-and-fro, merita retinute cateva interogatii de fond: ce politica de cadre isi propune sa aiba un partid democratic in contextul vaditei tendinte de oligarhizare a forului legislativ, a institutiilor mass-media si chiar a societatii civile? Cum trateaza liderii unui partid responsabil noua tendinta de promovare a principiului notorietatii in detrimentul meritocratiei individuale?

In sfarsit, cum isi trateaza un partid capetele luminate atunci cand tine la memoria inaintasilor si la identitatea sa doctrinara? La aceste intrebari merita sa reflectam, cu totii, pe un ton calm dar alert, beneficiind de-o optima decontractare post-electorala.

Cititi mai departe…

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

One thought on “Ce inseamna modernizarea unui partid”

  1. fain articolul. din pacate vine prea tirziu. lucrurile astea erau evidente de ceva vreme, chiar si in pdl sau tocmai acolo. vorba englezului, prea tirziu si prea putin. mai ales ca nu vine de sus in jos, ci de jos in sus. ca atare nu cred ca se va face nimic. mai ales in pdl. asta daca ar fi sa ne gindim de unde a aparut pedeleul.

    Like

Leave a comment