Alex Nadaban are blog

Iata ca dupa indelungi deliberari, Alex Nadaban ne prezinta ultimul sau ‘prunc’, un blog nou-nout.

Se numeste Pasarea Phoenix Remixed & Co si este dedicat, cum altfel, mai ales unor teme de istoria bisericii, dar, asa cum il stim, nu se va limita la asta.

Va invit sa vizitati acest nou spatiu de dialog virtual.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

15 thoughts on “Alex Nadaban are blog”

 1. si pe dvs sa va lase neiertat? macar pentru spiritul de judecata si de superiositate pe care-l afisati
  este drept oare?
  ar fi un dezastru, zic eu

  Like

 2. ma tot gandesc de “cata dragoste” pot fi capabili unii oameni care se mai numesc si crestini, “cata ingaduintza, blandete, bunatate”, e atata zidire intre voi ca oricat ai citi nu te mai saturi(a se observa ironia amara) de randurile prin care va “terfeliti”, in care mai si folositi tot felul de fraze academice sa aratam fireste lumii cat suntem noi de inteligenti,bine a spus dragul nostru apostol ca prea multa cunostinta ingamfa,Domnul sa va ierte!

  Like

 3. Nu, domnul meu, nu incercarea de a-i convinge pe altii ca aveti dreptate ma deranjeaza pe mine, mai ales daca o faceti cu argumente, nu doar prin simple afirmatii eliptice. Ci incercarea de a impone acest lucru altora. In rest, numai de bine si se poate sa fim de acord in mai mare masura decit aparentele ar lasa sa se vada.

  Like

 4. COCLÁURI n. pl. Locuri pustii și prăpăstioase. ♢ A umbla pe ~ a umbla fără rost; a vagabonda. /Orig. nec.
  coclauri s.n. pl. ascunzătoare a unei bande de hoți. (Notă: Definiția este preluată din Dicționar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)

  Dupa lectura mea, semnificatia cuvantului “coclauri” din DEX este destul de departata de sensul “neutru pe care il invocati dumneavoastra, dar va trebui sa va cred pe cuvant.
  Nu inteleg de ce va alintati spunand “aem si noi judecata, oricat de putin ati crede asta”, cand eu tocmai vorbisem encomiastic la adresa dumneavostra in comentariul precedent.
  Insa, altceva mi se para mai important in spusele dumnevoastra, si anume, urmatorul paralogism: dupa ce imi recumostati dreptul la a avea o anumita convingere referitoare la un anumit subiect ( in cazul nostru, domnul Nadaban), imi cereti ca nu cumva sa incerc sa ii aduc (dumnevostra folositi termenul a impune, desi, evident nu poate fi vb de asa ceva) si pe altii la aceeasi parere ca si mine. Eu nu cred ca e nimic rau in a incerca sa convingi oamenii din jur de anumite lucruri in care crezi, conteaza modul in care o faci, argumentele pe care le aduci. Asadar, a cere unui om care are o convingere sa si o tina numai pt el, e impotriva spiritului conversatiei de orice fel si a dialecticii. E ca si cum cineva ar spune” domnule Mnastireanu, aveti dreptul sa fiti anti-fundamentalist, numai sa nu incercati sa ii convingeti si pe altii de justeta cauzei anti-fundamentaliste!”.
  Sper sa nu va mai las impresia, pe viitor, ca suspiciunea imi joaca feste. Sanatate!

  Like

 5. Domnul meu, ca de obicei, reactia dvs este suspicioasa si exagerata, Veti fi avind motive, cine stie.
  Exemplele la care ma refeream nu erau citatate din dvs. (nu obisnuiesc sa tin socoteala relelor altora; abia prididesc cu ale mele 😦 ) ci exemple de ‘coclauri’.
  Si inca ceva. ce aveti cu cuvintul ‘coclauri’? Pentru mine este un termen neutru, chiar daca pitoresc. Asa cum spuneam, suspiciunea care va nima ma joaca feste si va impiedica sa intelegeti ce citit.
  E dreptul dvs sa va placa sau nu cineva. Numai nu incercati sa ne impuneti si noua aceste ‘neplaceri’. Caci avem si noi judecata, oricit de putin ati crede asta.

  Like

 6. Oare vom apuca ziua sa vedem un om de eleganta intelectuala a domnului Manastireanu sa posede, deopotriva, si taria de a spune: “da, domnule, poate ca am gresit, m-a luat valul, si am coborat nejustificat nivelul limbajului, doar pentru ca aveti alta parere!”

  Like

 7. Cred din ce in ce mai mult ca internetul are darul perfid de a scoate ce e mai rau in oameni. Simplul fapt ca mi am exprimat cat se poate de civilizat opinia negativa despre scriitura si gandirea domnului Nadaban, il face pe domnul Manastireanu sa dea o replica golaneasca, nejustificata, amintind de “coclaurile” mai “colorate” pe unde s-ar gasi vocile ce au valoare paideica pentru mine. Apoi , pe principilu securistic “las ca stiu eu”, domnul Manastireanu ameninta pervers cu exemplificari edificatoare in ceea ce ma priveste. Cu atat mai trist cu cat una din vocile pe care le apreciez, sincer, este chiar domnia sa, fireste, fara astfel de izbugniri in prosop pentru apararea prietenului ultragiat de o critica decenta.

  Like

 8. Aceasta nu inseamna ca si dvs. ‘trebuie’ neaparat s-o auziti. Altii insa, dupa cum vedeti sunt e alta perere decit dvs.
  Probabil ca vocile dvs. preferate se afla pe alte coclauri, mai ‘colorate’ (ma abtin de la exemple), asa incit ma si mie ca tot adastati pe aici.

  Like

 9. E simplu. Catalogarea “vocii” domnului Nadaban drept una care “trebuie” sa fie auzita mi se pare o exagerare. Multe dintre interventiile domniei sale mi se par nefericite si rodul unei gandiri echivoce. As putea exemplifica dar, atunci , totul s-ar transforma intr-un proces de intentie. In rest, sanatate tuturor!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: