Jeremiah Evarts – un nou portret pe blogul Sf Nicolae

Am adaugat o noua biografie  blogului Sf. Nicolae, dedicat unor oameni ai lui Dumnezeu, barbati si femei, din toate cele trei mari traditii crestine, care au avut o viziune sociala.

De data aceasta este vorba de Jeremiah Evarts, un protestant american care a luptat pentru drepturile indienilor Cherokee. Povestea, fascinanta, si foarte bine scrisa, chiar daca fara happy end, se datoreaza lui Teofil Stanciu, caruia ii multumesc pe aceasta cale pentru contributiile lui la acest proiect.

Asteptam si alte propuneri si contributii, de la toti cei interesati.

* * *

Anunt, de asemenea, cu acest prilej, ca deoarece numarul de exemplare din cartea tiparita, care cuprinde 30 dintre aceste profiluri, este foarte redus, pot trimite tuturor celor interesati fisierul PDF al acestui text, pe care acestia il pot folosi in format digital, sau il tipari, inclusiv intr-un numar redus de exemplare, la multiplele facilitati aflate astazi la dispozitie, cu conditia nemodificarii textului si a necomercializarii cartilor. ATENTIE! Este vorba de un fisier de aproape 8MB.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

7 thoughts on “Jeremiah Evarts – un nou portret pe blogul Sf Nicolae”

 1. I dig the Sf. Nicolae blog.

  Fantastic list and great job.

  BTW, I have to ask you this Danut, … is my favorite pastor and theologian of the 20th century among the list – Dietrich Bonhoeffer ?

  I would recommend him and would love to contribute towards his profile.

  Pls let me know. Gabriel.Borlean@gmail.com

  Like

 2. Mersi. Ft. bun articol. Correct si concis.

  Cateva ganduri …

  1) cand a venit Hitler la putere … Bonhoeffer a transmis o predica pe radio unde concis si clar a declarat ca Crestinismul stiu numai un Fuhrer … adica Domnul Isus Hristos … si sa acepti pe altcineva sa aiba acest titlu … nu este drept. In mijlocul predicii, statia de radio ia inchis transmiterea.

  2) a mai fost in SUA (NY Theological Union) in ani de 30 … pt a preda cursuri … sa impretenit cu un teolog Francez (de la care a invata mult despre Pacifism) si un elev negru care l-a introdus la bisericile Baptiste Negre din Harlem. Aici in Harlem New York a invatat el despre Spirituals music and the fervent church live these people lived. Also, while in the US … Bonhoeffer was suprised how little American Christians knew of Lutheranism, Luther, and the Lutheran confessions.

  My goal is to finish reading the Bonhoeffer Works in my lifetime. … If I just muster the strenght to finish his Ph.D. thesis – “Communio Sancto”

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s