Adi Guiu despre ‘Spiritul Timisoarei’

„Dezveliţi tot adevărul
Şi le spuneti tuturor cum
muriră fraţii noştri pentru neam si tara lor.”

Istoria fiecărei ţări este punctată de caractere exemplare care reuşesc să schimbe faţa lucrurilor într-un mod radical. În ecuaţia militară sau politică, coeficientul lui Ghandi sau al lui Martin Luther King are fi fost aproape nul. India şi America au fost însă profund transformate  de caracterele eroice ale lui Martin Luther King Jr şi Gandhi.

De asemenea o naţiune îşi trage seva din momente precum Timişoara şi Piaţa Universităţii în care transpare solidaritatea şi coeziunea dintre oameni; sunt momente în care o ţară trăieşte pentru idealurile sale, pentru ceea ce este mai nobil şi bun; aceste momente sublimează tot molozul  neajunsurilor şi răului transformăndu-l în aurul libertăţii.

Tocmai de aceea, este tragic pentru un popor să dea uitării aceste sclipiri divine, aceste personaje providenţiale şi aceste momente de graţie şi kairos.

Cititi mai departe…

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

One thought on “Adi Guiu despre ‘Spiritul Timisoarei’”

  1. daca ai trait aceste momente nu ai cum sa le uiti. nu poti sa le exprimi in cuvinte, si sunt sigur ca cei care au participat la evenimente inteleg la ce ma refer.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s