Interviu cu Dr. Alexandru Nadaban la Radio Ciresarii – 6

RC – Care este diferenta intre liderul evanghelic si celalalt tip de lider (laic, indiferent de mediul sau domeniul in care activeaza)?

AN – Dacă ne uităm împrejur constatăm că nu prea ne plac cei ce conduc. De ce? Pentru că dincolo de faptul că ei conduc, constatăm carenţe mai mici sau mai mari în caracterul lor, nu în faptul că nu conduc bine. Nu ar trebui existe diferenţe prea mari între domenii. Un lider eficient e un lider eficient. Diferenţa o dă convertirea sa. Eficienţa nu se pierde sau se câştigă prin convertire, nu?

RC – Care este testul liderilor? Cum stim ca cel ce este in fata este o persoana de urmat?

AN – Liderul este testat încontinuu. Dacă el nu mai corespunde, este înlocuit de un alt lider. „În faţă” nu înseamnă nimic dacă nu este urmat. Clica care se formează în jurul unuia ce este „în faţă” sau „la putere” nu va rezista mult dacă cei care fac parte din organizaţie obsearvă o conducere ce nu are prea mare contact cu realitatea. Nu liderii trebuie urmaţi, oamenii trebuie conduşi. Dacă nu conduci bine falimentezi organizaţia. Cine o să te mai urmeze? Clica? De cele mai multe ori cei ce o formează pleacă primii.

RC – Care sunt cele mai importante activitati in care se poate prinde un lider? Liderii nostri sufera cumva de asa zisul sindrom Mesia conform caruia numai ei sunt cei care pot sa faca totul.

AN – Mitul salvatorului se referă la un alt domeniu, cel al rezolvării unei situaţii grele, imposibile. Cel care va scoate din impas o organizaţie, o biserică. Aşteptăm un Vlad Ţepeş să ne rezolve situaţia din ţară. Ei bine chiar dacă ar învia, el nu ar face faţă situaţiei care este azi mult mai complexă faţă de cea din zilele sale. Deci nu ar reuşi. Pe vremea lui Isus era aşteptat Ilie, şi chiar dacă a venit, nimeni nu l-a recunoscut. Aşa şi azi. De cele mai multe ori aşteptăm un salvator miraculos în loc să căutăm şi să înlăturăm cauzele care ne-au dus în situaţia respectivă. De cele mai multe ori nimeni nu îşi asumă responsabilitatea sau ni se impune zicala că „nimeni nu este proroc în propriul sau sat” sau nimeni nu se potriveşte unei funcţii mai pretenţioase dacă este din biserică şi este cunoscut. De fapt şi lui Isus i s-a spus ”nu este el fiul lui Iosif?”,  cu alte cuvinte, „nu îl ştim noi şi nu ştim câţi bani face?”

RC – Despre calitatile unui lider ideal.

AN – Nu cred că trebuie să căutăm un lider ideal. Este bine să avem un lider potrivit pt organizaţia noastră sau pt jobul ce trebuie să-l realizeze. Calităţile liderului sunt cam acestea: curaj, stăpânire de sine, generozitate, nobleţe, să nu facă excese, să fie de încredere, drept, să aibă simţul umorului. Rudy Giuliani, primarul NY spunea că există 3 chei ale leadershipului:

1) dacă tot conduci, condu cu optimism. Dacă nu o să fi optimist, cu atât poţi să aştepţi din partea celor ce îi conduci să fie optimişti.

2) dacă nu-ţi plac oamenii, apucă-te de altceva. Şi

3) fii clar în legătură cu valorile tale.

Jack Welch, fost presedinte al General Electric, cea mai mare companie din lume şi o figură foarte importantă în lidership spunea că „Slujba liderului este să atingă inimile fiecăruia şi de a intra în inima lor. Fiecare moment petrecut în birou este pierdut.”

De asemenea se mai spune că „în situaţii adevărate de conducere ascultarea primează în faţa gesticulării”. Dacă un lider nu este pregătit să asculte ceea ce i se spune, înseamnă că o să conducă prost, deci o să fie înlăturat. Ceauşescu dădea indicaţii pentru că el era sursa tuturor cunoştiinţelor. Am văzut unde a dus o ţară întreagă. Era pe vremea aceea o glumă: cu ce seamănă Romania? Cu un avion. De ce? Pentru că doi conduc, iar tuturor li se face rău.  Putem trage doar din această glumă o seamă de concluzii. Se potriveşte oricărei organizatii.

 

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s