Fisele matricole ale fostilor detinuti politici

Sursa: Romania libera

In caz ca sunteti interesati,
57.000 de fise matricole penale ale fostilor detinuti politici (literele A-K) sunt disponibile on line pe site-ul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania.
Fisele au fost fotocopiate din Arhiva Administratiei Nationale a Penitenciarelor de la Jilava si prelucrate de expertii IICCR. In lunile urmatoare or sa fie postate si literele urmatoare, in conditiile in care in urma cu o saptamana a fost finalizata fotocopierea lor.
Toate cele bune
Cosmin Budeanca

PS Pentru orice fel deintrebari legate de acest subiect, va rog mult sa-l contactati direct pe domnul Budeanca – cosmin.budeanca@yahoo.com

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

41 thoughts on “Fisele matricole ale fostilor detinuti politici”

  1. Dumnule Minastireanu,

    Va multumesc mult pentru tot! Domnul Budeanca mi-a comunicat informatii alese.

    iuliana Brinzei Serbanescu

    Like

  2. Buna ziua,
    Va rog sa ma ajutati sa caut fisa de penitenciar a bunicului meu SERBANESCU Jiu. Nu cunosc data nasterii, doar orasul unde traise, Turnu Magurele. A fost detinut intii la Fagaras, din surse neoficiale, iar apoi transferat la Poarta Alba, unde a decedat, in jurul anilor 1955-1956, cind tatal meu avea 13 ans, tot din surse neoficiale.
    Eu si fratele meu nu am avut niciodata informatii despre bunicul nostru, orice informatie e binevenita.
    Va multumesc anticipat pentru orice eventual raspuns.
    Cu simpatie si multa recunostinta,
    Iuliana Brinzei Serbanescu

    Like

  3. Ma bucur ca am putut fi de folos. Avand in vedere situatia actuala (accesul este restrictionat la acea arhiva pentru cercetatorii fara certificate ORNISS) am fost norocosi ca am reusit sa demaram si sa finalizam proiectul. Cosmin http://cosmin-budeanca.blogspot.com/

    Like

  4. Cum il pot gasi pr fostulmecleg de celula de la reduita, camera 7 Jilava: RADU RADOVAN. La fel maestru de vanatoare al palatului .Baronul VASILE STARCEA MARIN GROZA, seful miscarii muncitoresti l, scriitorul Isaac Peltz, toti din aceiasi celula din Jilava

    Like

  5. Cum il pot gasi pe tatal meu Blendea Moise,din com. Teliu jud. Brasov, nascut in 1915,. detinut la canal 1950-1951.
    Va multumesc !

    Like

  6. Puteti sa-l enumerati si pe ARISTIDE PETCU, DETINUT POLITIC LA NICI 17 ANI LA INFERNUL DIN PITERSTI IN ANUL DEC. 1950

    Like

  7. strabunicul meu a fost la gherla si apoi la canal intre 1951-1955 : numele lui cigu dumitru(mitru) din bistrita nasaud ,a venit acasa si dupa 4 luni a murit.
    Ma puteti ajuta?

    Like

  8. va rog sa ma ajutati caut fisa de penitenciar a bunicului meu.MERENUT IOAN fost detinut la Poarta ALBA.MERENUT IOAN comunaLUPSA jud.ALBA,sotiaVICTORIA,condamnat politic cred ca de tribunalul cluj.va multumesc pt.tot ceea ce faceti,in numele tuturor celor pe care ii ajutati.

    Like

  9. tatal meu a fost condamnat si internat la jilava apoi transferat la periprava in perioada 1953-1958 si 1959-1963 se numea Voiculescu C Miron com Diosti,jud.Dolj,la fel si sotul meu Neagu I Stefan 1959-1963,com Redea,jud.olt si nu-i gasesc in lista.

    Like

  10. Domnul Cosmin Bubdwnca este cel care merita toate multumirile. Eu sunt doar un mijlocitor al muncii sale. Adaug si eu multumirile mele catre dinsul.

    Like

  11. Este singura “avere” rămasă de la tatăl meu: o s-o înrămez şi o s-o pun alături de tabloul mamei mele, decedată în anul 1944. Oricum, vă mulţumesc.

    Like

  12. Cu placere. Chiar daca nu putem face nimic pentru a micsora durerea provocata de aceste grozavii, cunoasterea adevarului este intotdeauna de folos.

    Like

  13. Va multumesc pentru efortul depus pentru a afla adevarul si a cinsti pe cei care si-au pierdut tineretea si sanatatea in iadul temnitelor comuniste. Mi-am gasit tatal si abia acum il inteleg pe deplin….fusese si el la Pitesti din ’49 pana in ’51. Va multumesc.

    Like

  14. Ma intereseaza BATRANEANU ION , nascut la 28.01.1908 in Rosiori, regiunea Calamtui,fiul lui GHEORGHE si GHERGHINA,detint la Poarta Alba, in anul 1954 sau 1955

    Like

  15. Tatăl meu – STOIANOV SAVA – a fost deţinut politic la Canal între anii 1950-1952. Paradoxul este că mai repede se mişcau comuniştii ca să-i aresteze, decât voi să-i listaţi. Poate, odată cu răspunsul pentru Adi, catadixiţi să-mi răspundeţi şi mie.

    Like

  16. Buna ziua

    Adi a intrebat cand o sa fie pusa pe site litera S. O sa mai dureze, dar daca are nevoie si nu poate sa mai astepte sa-mi trimita un mail si il rezolv fara probleme

    Like

  17. Asta nu e munca mea, ci a altora, asa cum puteti citi din articol. Cred ca e nevoie de areditare ca cercetator pentru asta, dar nu sunt sigur.

    Like

  18. Cum ati reusit sa accesati fisele matricole penale?
    Ma intereseaza si pe mine fisa tatalui meu la litera B, ma poate ajuta cineva?

    Like

  19. Alex:
    Thanks. Am reusit si eu. N-am vazut sa scrie daca X sau Y a fost informator. Tu ai vazut. Ma interesa un caz in spetsa. Oricum, l-as intselege dar pt a verifica birfeli.

    In ce preiveste omniprezentsa lui Stalin, vorba marelui poet Dan Desliu: “Minunate vremuri traim!”.. Bine ca ne-a scapat UDmnezeu.

    Like

  20. faina chestie. merge cu maxhon f bine.

    ghica cica nascut in comuna constantinopol, regiunea turcia, tatal general, mama casnica, prov sociala mic burghez, ocupatia preot. domiciliat pe str generalissim stalin, raionu stalin. risu-plinsu…

    Like

  21. Da. Se pot si mari, exista butoane cu

    + si -. Poate aveti nevoie de un program ceva (alde Java sau Adobe) nu ma pricep sa fiu sincer

    Like

  22. Foarte tarziu. Ce bine ar fi prins asta in anii 90!
    e bine si acum.
    Am numarat numai la litera B la categoria detinuti politici sunt aproape 1000. Inmultiti cu circa 25 si aveti populatia unui orasel.

    Like

Leave a comment