Eugen Munteanu despre traditia biblica romaneasca

DSC01667

Profesorul universitar Eugen Munteanu, care conduce Şcoala Doctorală de Studii Filologice de la Universitatea din Iaşi, va susţine mâine, 16 septembrie, ora 9am, la Filiala Iaşi a Academiei, din Copou, o conferinţă pe tema tradiţiei biblice româneşti (Ceva detalii AICI). Sunt invitaţi toţi cei interesaţi.

Cei care nu pot participa, pot găsi câte ceva din cele ce se vor discuta mâine în articolul pe această temă publicat de profesorul Munteanu in revista Idei în dialog. (următoarele două părţi ale textului AICI şi AICI).

(Îmi cer scuze pentru poza afişată, dar nu am una în care Prof. Munteanu apare singur.)

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

6 thoughts on “Eugen Munteanu despre traditia biblica romaneasca”

 1. Desigur, se poate şi aşa. iar tu, ca exeget exersat în “hermeneutica suspiciunii” şi ca un veritabil postmodern, vei merge direct acolo.
  Totul este însă, ca mai întotdeauna, mult mai simplu. A fost un disclaimer, ca să nu creadă cei bine intenţionaţi, care bântuie pe aici în valuri, că încerc “să mă dau mare” prin asocierea cu Eugen. Ce să fac, păcatele mele, dacă s-a întîmplat să fim vecini şi să facem împreună “revoluţia la televizor”? 😦

  Like

 2. Pe Copou, vis a vis de Casa Universitarilor. Mai jos de cladire este Spitalul militar. Pe cladire scrie Academia. ESte pe partea dreapta, cum urci Copoul.

  Like

 3. Enunţul din paranteză poate fi “citit” în diverse feluri. Îmi daţi voie să propun o lectură subversivă? 🙂 “Regret că trebuie să apar în aceeaşi fotografie cu dl Munteanu!” :)))

  Like

 4. Unde este br.Danut sediul filialei Academiei din Iasi?

  Scuze,dar inca sint cam neajutorat cu structurile academice moldave!

  Bogdan Ionescu

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: