NT Wright la Wheaton

NTWright

Prietenul Marcel Cosma mă anunţă că NT Wright a fost invitat la Wheaton College, la o conferinţă cu tema Jesus, Paul and the People of God (detalii AICI).

Cu Kevin Vanhoozer predând acolo şi NT Wright invitat să conferenţieze, se pare că sunt zile noi pentru această şcoală, care a stat multă vreme nu prea departe de fundamentalismul zilelor lui de la inceput.

Iată că se poate. Aştept vremea când se va întimpla asta şi cu o anumită şcoală de la noi. Dar pentru asta trebuie probabil să vină urmatoarea generaţie (de lideri). Daca nu cumva aceea a nepoţilor noştri.

Dumnezeu cu mila!

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

2 thoughts on “NT Wright la Wheaton”

  1. Ati fost vreodata la Wheaton College? Daca ati fi fost, probabil n-ati mai pune intrebarea.
    Da, cred si eu ca NT Wright este un teolog “ortodox”. Se pare ins[ ca nu toti evanghelicii cred asta. Intrebati-l pe Piper, de exemplu.
    Intimplator stiu destul de multe despre istoria Wheaton College, inclusiv dinauntru. De aceea mi-am asumat riscul de afirma ca NT Wright n-ar fi fost invitat acolo in alte vremuri. Evident, nu pot dovedi asta in mod matematic, si nici nu incerc sa va cpnving. Am afirmat doar ceea ce cred. Iar daca nu sunteti de acord cu mine, nu e nici o nenorocire.

    Like

  2. Nu inteleg de ce spuneti ca au venit vremuri noi la Wheaton College pt. ca N.T. wright a fost invitat sa conferentieze. E un teolog ,,ortodox”‘ din cate stiu eu , unul din putinii teologi neliberali din Anglia, are o bogata cunoastere in domeniul teologic . De ce crdeti ca in zilele de inceput ,,fundamentaliste”” ale Wheaton College nu ar fi fost invitat sa tina conferinte ?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: