Sirena sau balena

sirena chubby

Nu demult, într-un oraş din Franţa, pe un afiş cu o tânără superbă, aflat la intrarea într-o sală de gimnastică, scria: “Ce vrei să fii în vara aceasta: sirenă sau balenă?”

Se spune că o femeie tânără, ale cărei caracteristici fizice nu contează, a răspuns în felul următor la întrebarea din afiş:

Stimaţi domni,

Balenele sunt mereu înconjurate de prieteni (delfini, lei de mare, oameni curioşi). Acestea au o viaţa sexuală foarte activă, rămân gravide şi nasc balenuţe drăgălaşe, pe care le alăptează. Se distrează de minune cu delfinii, umplându-şi burta cu creveţi. Se joacă şi înoată, cutreieră mările, cunoscând locuri minunate precum Patagonia , Marea Barents sau recifii de corali din Polinezia. Balenele cântă foarte bine şi chiar inregistreaza CD-uri. Sunt impresionante şi, practic, nu au nici un duşman care să le vâneze, în afară de om. Ele sunt iubite, apărate şi admirate de toată lumea.

Spre deosebire de ele, sirenele nu există. Şi chiar dacă ar exista, ele ar sta la coadă la cabinetele de psihoterapie, deoarece ar avea o problemă serioasă de identitate “femeie sau peşte?”. Nu au viaţă sexuală, pentru că-i omoară pe bărbaţii care se apropie de ele, şi, pe de altă parte, pe unde şi cum ar putea? Din această cauză nu au copii. Ele sunt frumoase, este adevărat, dar sunt singure şi triste. Dar, oricum ar fi, cine ar dori să se apropie de o tipă care miroase ca un peşte?

Pentru mine este clar: doresc sa fiu o balena.

PS: În vremurile acestea, în care mass media ne bagă în cap ideea că doar femeile slabe sunt frumoase, eu prefer să mă delectez cu o îngheţată, împreună cu copii mei, cu o cină bună alături de un bărbat care mă face să vibrez sau cu o cafea şi prăjiturele, împreună cu prietenele mele.

Cu timpul, e drept, câştigăm în greutate, pentru că acumulăm multe cunoştinţe. Iar atunci când acestea nu mai au loc în cap, sunt distribuite în restul corpului. Aşa că nu suntem grase, ci doar teribil de culte. De astăzi, când mă voi uita la fundul meu în oglindă, îmi voi spune: “Dumnezeule mare, cât sunt de inteligentă!”

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

4 thoughts on “Sirena sau balena”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: