Crestini atacati de talibani in sudul Pakistanului

pakistan1

Voice of the Martyrs Canada anunta ca un grup de crestini au fost atacati in orasul Taiser, din sudul Pakistanului, de o multime de musulmani, asmutiti de talibani. In momentul atacului, crestinii stergeau de pe zidul bisericii o serie de grafitti jignitoare scrise de talibani. Trei persoane au murit in urma acestui incident.

Pentru detalii, citi AICI.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

3 thoughts on “Crestini atacati de talibani in sudul Pakistanului”

 1. Dumnezeu sa Se milostiveasca de fratii nosti… am citit si eu ca biserica trece in ‘subteran’ prin locurile pe unde Sharia se impune cu fortsa, ajungind pina la 100km de Islamabad.
  ..Ce se-ntimpla-n Pakistan intareste afirmatiile mele anterioare: nu poti incheia acorduri cu islamicii fundamentalisti. Mint de-ngheatsa Tigrul, Eufratul si apa-n burdufurile de la Mecca si Medina. Guvernul P. a incercat; ce-a iesit se vede! Sa dam cu bombe dupa ei? Nu, Doamne fereste! Dar sa ne fie clar, noua celor din Vest; nu exista acord cu musulmanii (inclusiv cei blinzi) prin care sa le lasam un regim legislativ paralel ca ei se vor cumintsi, ca o sa vada ca nu-i provocam, si=i respectam, etc..Asa ceva nu exista in convingerile lor! Pakistanul e-o dovada mai mare decit Afganistan-ul. Si bine-ntseles ca talibanii sunt finantsati de moderatul guvern Saudit care-i plin de initsiatve de pace!…..Dumnezeu sa trimita ingerii Sai protectori pt crestinii din zonele acestea.

  Like

 2. Crestinii sunt atacati si in alte privincii, ca de exemplu in Kashmir. La mine la biserica exista un frate venit din aceasta regiune a Pakistanului care ne-a povestit despre greutatile indurate de crestini din cauza musulmanilor radicali.

  Like

 3. Chis Paul:
  aveti desigur dreptate. Situatia aceasta din Pakistan este insa noua. In urma acordurilor de “pace” dintre guvern si talibani, acestia promit sa lase armele daca li se lasa controlul total inclusiv impunerea Sharia, in valea Swat (speling?) la granitsa cu Afganistanul. Tsinta principala nu-s crestinii (oricum putini acolo). Rezultatul e cunoscut: femei arestate ca vorbesc cu barbatii, etc…Guvernul s-a retras, iar talibanii au inaintat inspre capitala, in loc sa lase armele. Existentsa statului insusi este in joc. Crestinii sunt aici o victima indirecta la fel ca orice alta religie (poate mai mult).. Talibanii vad in P. o tsinta mai mare decit Afganistan: populatie numeroasa, stat nuclear, strategic important, cu iesire la mare. In sfirsit, un stat islamic pur de marime semnificativa. Din cauza asta sauditsii finantseaza… Crestinii sufere puternic chiar daca de data asta nu sunt tsinta principala.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s