Denie la Biserica ortodoxa romana din Glasgow

glasgow-orthodox

În această seară am avut plăcerea de a participa, împreună cu fiul meu, la ultima parte a deniei din joia mare la Biserica ortodoxă românească “Întâmpinarea Domnului” din Glasgow.

Liturghia celor 12 evangheli (un exerciţiu ascetic extins – mă refer la desele îngenuncheri la citirea Evangheliilor – mult prea lung pentru gusturile mele anglicane) a fost celebrată de Pr. Marcel Oprişan, parohul acestei biserici, care este găzduită de parohia Shetlestone Old a Bisericii Scoţiei.

Slujba a adunat doar 24 de persoane (cu noi cu tot), aceasta având loc în mijlocul săptămânii de lucru. A fost o slujbă plăcută, un aport important fiind adus la aceasta de cântul consistent al cantorului, un om cu o voce foarte plăcută şi exersată. A fost o plăcere să cunosc această mică comunitate românească şi pe preotul ei, şi, mai ales, să-i prezint acestuia, în dar, două îndreptare  catehetice, parte a programului “Hristos împărtăşit copiilor“, realizat de Biserica Ortodoxă Română cu suportul World Vision International. Acest dar a fost cu atât mai important cu cât episcopul locului l-a însărcinat pe Pr. Oprişan cu responsabilitatea educaţiei în această eparhie din diapora românească ortodoxă.

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: