Crucea din Groom, Texas – 1

the-cross

Se spune că este a doua cruce ca mărime din emisfera vestică (cea mai înaltă, ridicată în 2001, se află în Effingham, Illinois). Are 190 ft (58m) şi este executată din oţel cu aluminiu la exterior. A fost ridicată în 1995 de Cross of Our Lord Jesus Christ Ministries aproape de localitatea Groom, Texas, lîngă autostrada Interstate 40. Articolul din Wikipedia despre acest monument, menţionează faptul că cunoscutul film Leap of Faith a fost filmat în apropierea acestei cruci.

3-crosses

Terenul pe care este ridicată crucea, cuprinde şi o serie de sculpturi în metal care descriu diverse evcenimente din viaţa Mântuitorului. Chiar dacă valoarea artistică a acestor lucrări nu este nicidecum una remarcabilă, ele pot fi totuşi o pricină de inspiraţie pentru cei credincioşi, mai ales în această perioadă a Paştilor.

Vă invit să admiraţi şi să fiţi eventual inspiraţi de imaginile de mai jos. (Multumesc Mariei Schaffer pentru semnalarea acestei lucrări.)

image-1

image-2

image-3

image-4

image-5

image-6

image-7

image-8

image-9

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

One thought on “Crucea din Groom, Texas – 1”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: