Copiii Camillei Allen

baby

camille-allen Camille Allen este o artistă din Canada care, în mod evident, iubeşte copiii. Acest lucru este vădit de multitudinea de miniaturi de copii realizate de artistă.

Pe internet circulă un email care a devenit rapid o legendă urbană, potrivit căreia aceste minuaturi ar fi realizate din marţipan şi ar putea fi eventual… mâncate (acest soi de imaginaţie canibală îmi pare de-a dreptul macabră şi de prost gust; dar, ăsta este secretul legendelor urbane – cu cât mai groteşti, cu atât mai uşor de crezut). Legenda, desigur, nu menţionează numele artistei, ceeace ne face să credem că este vorba de un fals intenţionat, al cărui scop este de a crea senzaţie.

O altă legendă urbană, de data aceasta o istorie absolut adevărată şi de-a dreptul fascinantă – vă invit neapărat să citiţi despre ea, cea denumită “smell of rain“, a fost răspândită pe internet însoţită de reproduceri ale miniaturilor Camillei Allen, şi de afirmaţia – total falsă – că acestea ar fi reproduceri ale copilului prematur din această poveste adevărată.

Oricum, dincolo de acest fals (miniaturile Camillei sunt realizate de fapt din polimeri şi răşini sintetice) obiectele miniaturale sunt remarcabile prin modul în care redau posturi şi gesturi absolut veridice. Vă las să le admiraţi singuri AICI.

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: