Areopagus Timisoara – Centenarul Wurmbrand

richardsabina

Centrul Areopagus din Timişoara organizează marţi 24 martie un forum pentru celebrarea centenarului naşterii lui Richard Wurmbrand, cel mai important lider evanghelic născut în România. Iată anunţul aflat pe site-ul centrului:

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea pastorului Richard Wurmbrand, Centrul Areopagus organizează în 24 martie, orele 19, în colaborare cu Alfa Omega TV, o seară specială despre viaţa şi activitatea acestei personalităţi marcante a lumii creştine româneşti. Vor conferenţia, Dr. Dănuţ Mănăstireanu (World Vision International) şi Dr. Emil Bartoş (Universitatea Bucureşti).

Precizăm cu această ocazie că de fapt 24 martie este ziua de naştere a lui Wurmbrand conform calendarulului iulian. Adevărata lui zi de naştere, conform calendarului actual, este cea de 6 aprilie.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

12 thoughts on “Areopagus Timisoara – Centenarul Wurmbrand”

  1. Stimate domn,
    In ceea ce ma priveste, personal, sunt destul de rezervat cu privire la aceste chestiuni.
    Problema escatologica esentiala nu este aceea a venirii lui Anticrist, oricit de reala ar fi aceasta, ci aceea a revenirii lui Cristos in glorie si a modului in care ar trebui sa traimi noi in lumena acestui eveniment.
    In ce priveste emisiunea de la Postul Alfa & Omega, veti gasi postul de televiziune pe Internet si va puteti adrsa direct acolo cu aceasta solicitare. Noi nu avem legatura directa cu ei, decit in cazul in care suntem solicitati sa participam la emisiuni.

    Like

  2. VA SALUT , CU RESPECT , ONORABILI DOMNI.
    VA URMARESC DE CEVA VREME EMISIUNILE DVS. PE UN POST TV LOCAL DIN NEAMT SI LE CONSIDER DEOSEBIT DE INSTRUCTIVE SI INTERESANTE . DAR CU ULTIMA EMISIUNE VAZUTA , AM RAMAS PROFUND GANDITOR LA CEA CE SE POATE INTAMPLA INTR-UN VIITOR NU PREA INDEPARTAT . AS DORI DACA SE POATE SI ARE CINEVA BUNAVOINTA IN A MA AJUTA , INREGISTRAREA EMISIUNII ,, CIPURI BIOMETRICE SI SEMNUL FIAREI,, . O CONSIDER DEOSEBITA SI AS DORI SA O REVAD DE CATEVA ORI SPRE A FACE O ANALIZA COMPLETA A CELOR PREZENTATE SI A INTELEGE MAI IN PROFUNZIME MESAJUL CE S-A A FI VOIT TRANSMIS .
    IN SPERANTA GASIRII UNUI AJUTOR SI INTELEGERE , VA MULTUMESC !

    Like

  3. Ma tem ca cei de la Afla & Omega nu-mi vor comunica data difuzarii. Banuiesc ca au undeva pe site ceva despre program. Sau ar trebui sa aiba 🙂

    Like

  4. Frate Danut, daca totusi aflati ceva despre data si ora difuzarii emisiunii pe canalul Alfa Omega, v-as ramane indatorat daca ne-ati anunta si pe noi. Imi pare rau ca nu am putut sa fiu la Timisoara si m-as bucura nespus daca totusi as putea viziona cel putin conferinta filmata. Fiti binecuvantat!

    PS: le-am scris celor de la Alfa Omega dar nu am primit nici un raspuns

    Like

  5. Cel mai bun lucru este să fiţi de acord cu cel care vă denigrează şi să-l ajutaţi să-şi pună în mişcare maşinăria calomniei. Chiar dacă ceea ce spune despre dumneavoastră nu e adevărat în totalitate, el are dreptate să vă considere un păcătos. În felul acesta vă ajută să vă zdrobiţi orgoliul şi vă deposedează de slava care se cuvine numai lui Dumnezeu. Nu trebuie să fiţi deranjaţi de acuzaţiile false. Creştinul poate să asculte cu calm tot ce spune gura lumii despre el. De fapt, nu el este atacat. El şi-a abandonat vechea personalitate şi s-a făcut una cu Christos – Wurmbrand, Mai mult decât biruitori, p. 207

    Like

  6. Am fost prezenta la forumul organizat de Aeropagus si mi-a placut foarte mult atat tema discutiilor cat si prezentarile si concluziile la care s-a ajuns. Mi-a ramas insa in minte ce spunea Wurmbrand despre calomnie. Ati putea sa imi spuneti va rog, in care din cartile lui se refera la subiectul acesta? Mi-ar placea sa citesc intregul context. Multumesc.

    Like

  7. Alfa Omega TV va transmite in direct acest forum la ora 19 (ora Romaniei)? Cum pot avea acces cei care nu pot fi prezenti acolo?

    Like

Leave a comment