Interviu cu Daniel Ciupe – Despre cadrele culturale – 3

cadrele-culturale_2

Relu Toşa, Dănuţ Mănăstireanu, Marius Radu

DM: Îţi aduci aminte cumva ce anume a pus capăt acestei iniţiative? De ce s-a încheiat ea atât de curând?

DC: Exact nu ştiu ce s-a întâmplat. Poate doar faptul că ultimele întâlniri nu erau prea departe de decembrie 89. Şi după aceea se pare că fiecare a încercat să-şi „tragă amvonul sub picioare” si n-a mai fost probabil timp şi poate nici motivaţie pentru alte întâlniri.

DM: Care este cel mai mare câştig pentru tine personal din participarea la acest proiect?

DC: Cel mai mare câştig pentru mine a fost „expunerea mea ca persoană” la discuţiile purtate acolo. Efectiv mi-au stârnit apetitul pentru a lua în considerare oportunităţile pe care Dumnezeu le aduce în mod natural în calea noastră. A fost punctul de plecare a ceea ce mai târziu (în 1991) avea să se numească ” Charis”.

DM: Crezi că asemenea iniţiative mai sunt posibile în condiţiile de astăzi? De ce da, sau de ce nu?

DC: Cred că asemenea iniţiative sunt posibile azi şi cred că sunt şi de dorit. Condiţiile de azi sunt mult mai prielnice. Libertatea de care ne bucurăm, accesul pe care-l avem la informaţie, o generaţie tânără care a avut mai multe posibilităţi de formare academică (comparat cu vremea noastră) şi cred că mai sunt şi alte elemente care pot fi luate în calcul. Şi pentru că mi-ai pus această întrebare am şi eu o provocare. Vă invit la vară (în august) la Fundaţia Charis să ne revedem şi să petrecem măcar un weekend împreună (cei care mai suntem prin România din grupul acela). Te rog pe tine să transmiţi această invitaţie şi să faci „mobilizarea”. Cine ştie dacă nu va porni ceva iarăşi dintr-o asemenea „scânteie”.

DM: Mulţumesc frumos, Daniel, pentru bunăvoinţa de a răspunde întrebărilor mele. Deoarece voi afişa curând acest interviu pe blogul meu, aş vrea să te întreb dacă ai dori să transmiţi un mesaj personal participanţilor la acest proiect sau cititorilor blogului Persona?

DC: Mi-a făcut mare plăcere să vorbim despre ” cadrele culturale”. Vreau cu această ocazie să-ţi mulţumesc ţie şi celorlalţi participanţi pentru că pe mine m-aţi îmbogăţit prin acea experienţă. Cititorilor tăi le sugerez să fie cu ochii pe Persona pentru că sunt multe lucruri interesante de lecturat pe blogul tău şi calitatea discursului este deosebită.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

5 thoughts on “Interviu cu Daniel Ciupe – Despre cadrele culturale – 3”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: