Oamenii care lucreaza pentru World Vision

worldvision

Deşi vorbesc adeseori pe acest blog despre diversele aspecte ale slujirii mele în World Vision, n-am vorbit niciodată despre oamenii care-l slujesc pe Dumnezeu în cadrul acestei organizaţii.

World Vision International este o organizaţie umanitară creştină, cu caracter ecumenic, specializată în asistenţă umanitară de urgenţă (eng. relief), dezvoltare comunitară şi advocacy, a cărei prioritate o reprezintă îmbunătăţirea vieţii copiilor. Ea a fost înfiinţată în 1950, în timpul războiului din Coreea, de un jurnalist şi evanghelist american numit Bob Pierce.

Oricine a avut de-a face vreodată cu World Vision, este fără îndoială conştient de faptul că această organizaţie nu este perfectă. Pe de altă parte, orice creştin matur ştie bine că nu există organizaţii perfecte, cel puţin de această parte a eternităţii. Nici macar Biserica nu este aşa, motivul fiind unul foarte simplu: oameni imperfecţi, ca noi, nu pot crea instituţii perfecte. Şi oameni perfecţi nu există.

În acelaşi timp, experienţa mea de aproape 15 ani cu această organizaţie (treisprezece ani ca membru al Consiliului Consultativ al World Vision Romania şi zece ani ca membru al biroului regional World Vision pentru regiunea Europei Răsăritene şi a Orientului Mijlociu) m-au convins de faptul că unul dintre motivele pentru care Dumnezeu continuă să binecuvânteze aceastăî organizaţie, în ciuda slăbiciunilor noastre, sunt oamenii deosebiţi care îl slujesc pe Cristos cel prezent în cei săraci şi marginalizaţi, prin intermediul acesteia.

Vă prezint mai jos câteva date concrete despre personalul World Vision International.

Date statistice de personal la finalul anului 2008:

 • Total staff – circa 40.000, dintre care:
 1. full-time – 35.000
 2. part-time – 3.600
 3. temporar – 1.200
  • Dintre aceştia, 5.000 lucrează pentru instituţii de microcreditare asociate cu World Vision
  • Compoziţie de gen – 42% femei şi 58% bărbaţi
  • 75% din membrii staff-ului au sub 40 de ani
  • Membrii organizaţiei lucrează în 144 de birouri naţionale (inclusiv instituşiile de microcreditare)
  • Organizaţia este prezentă în 98 de ţări.
  Advertisement

  Author: DanutM

  Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

  7 thoughts on “Oamenii care lucreaza pentru World Vision”

  1. Multumesc, George, pentru apreciere. Doamna respectiva se numea barbara Bascom. Sotul ei, medic american, a fost si el implicat multi cu WV in Romania.
   Cit despre acea doamna si alti “penciuci” profitori de pe urma ONG-urilor care se ocupa de copii, daca nu se caiesc de mizeria lor morala, vor arde in flacarile iadului pentru toata suferinta pe care au produs-o copiilor. Si o vor merita pe deplin.

   Like

  2. Am cunoscut-o, in anii imediat urmatori “revolutiei din`89”, pe reprezentanta la Iasi a World Vision, un cetatean american, distinsa dna Barbara… si, imi pare rau, nu mai retin numele. Am fost impreuna in vizita la diverse orfelinate dar si la azilul de bolnavi cronici de la Hirlau unde, era o mizerie materiala si umana, o jale de nedescris. In schimb, se puteau vedea, deasupra paturilor copiilor cu handicap , lozinci de genul “Vreau sa devin un om folositor societatii !”. Durerea si nepasarea din acel “azil” erau de neinchipuit. Copii cu intelect normal dar cu deficiente locomotorii vegetau in paturi unde faceau escare, closete fara lumina electrica, fara apa, “dotate” doar cu niste gauri, in pardoseala, bolnavi deficienti psihic, spalati cu furtunul cu apa rece, adulti si copii la un loc, in paturi fara cearsafuri, tratati ca niste animale. Din pacate, in acea vreme responsabil din partea statului cu acel “azil”era acelasi activist PCR de dinainte de `89, o drita pe nume Olimpia Macovei, de la DS Iasi care, isi dorea sa “colaboreze”, cu orice pret, cu WV pentru “binele copiilor”. Nu i-a reusit insa colaborarea. Imi aduc aminte acum, si-mi dau lacrimile, de un copil, cam de 8 ani, cu SIDA, numai piele si os, cu cataracta pe ochi si a carui inima se vedea batind prin piele. Nu avea perfuzie si nimeni sa-i umezeasca buzele. De asemnea, alt copil cu pistrui si ochi destepti, hemiplegic, astepta sa se intimple ceva in viata lui ,intr-un pat. Acel copil a fost recuperat de o fundatie dca nu chiar de WV ….. Stiu o persoana, cetatean elvetian, care a fost cu mine in acea perioada la Hirlau, si care are dovezi, fotografii….. Cu alte cuvinte:Thank you and Welcome World Vision in Romania !

   Like

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  Connecting to %s

  %d bloggers like this: