Chinezi abandonati in Romania pretins crestina

MUNCITORI CHINEZI - CRIZA ECONOMICA - BUCURESTI

Credit: Christian Silva/JURNALUL NAŢIONAL

Atunci când, în 20.11.08 atrăgeam atenţia AICI asupra exploatării nemiloase a muncitorilor chinezi, trataţi ca nişte sclavi în România “creştină”, am părimit apostrofări şi ameninţări.

De atunci, au ieşit la iveală, în presă, tot mai multe dovezi cu privire la adevărul acestor acuzaţii. Ba, mai mult “organele” abilitate chiar s+au sesizat şi au verificat. După care au plecat aşa cum au venit. Să fi primit între timp “dreptul” (sau mai bine zis “strâmbul”, că doar suntem în ţara tuturoro posibilităţilor, în care corupţia, la cele mai înalte niveluri, este politică de stat).

Jurnalul Naţional descrie şi el într-un articol recent situaţia chinezilor care fac grevă, dormind în stradă, în faţa Ambasadei chineze (căreia se pare că-i pasă de cetăţenii ei la fel de mult ca autorităţilor române).

Între comentariile la acest articol, există un comentariu, semnat Florentina, pe care vreau să vi-l ofer spre meditaţie. Fără comentarii. Iată-l:

Bisericile noastre crestine nu pot oferi acestor muncitori un acoperis deasupra capului?Cum e posibil sa-i lasati in plina iarna afara ,au venit sa munceasca si noi chiar suntem legati la ochi?. Faceti oameni buni un gest de omenie pentru bietii straini.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

One thought on “Chinezi abandonati in Romania pretins crestina”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s