Starea sanatatii – perspectiva unui medic

Faptul că sistemul de sănătate din România este în colaps nu este o noutate pentru nimeni.

Faptul că etica medicală în România a ajuns o glumă proastă şi că corupţia în domeniul medical a ajuns la culmi nebănuite, ştie toată lumea.

Cred că nu numai eu mă rog să nu mă îmbolnăvesc, pentru a nu ajunge cumva pe mâna vreunui incompetent hrăpăreţ din spitalele noastre.

Totuşi, există şi o altă faţă a monedei, spre care aş vrea să vă îndrept atenţia, semnalându-vă o scrisoare deschisă adresată de un medic Ministrului sănătăţii. Îl găsiţi AICI. Vă îndemn să vă înarmaţi cu răbdare, căci textul este destul de lung, aşa cum şi situaţia e complexă.

(Mulţumesc amicului CatălinA., care mi-a semnalat acest text.)

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

One thought on “Starea sanatatii – perspectiva unui medic”

 1. O “solutie” de resuscitare a sistemului sanitar din Romania ar putea fi si medicii-preoti sau preotii-medici. Tineri care sa parcurga temeinic cele doua stiinte: medicina si teologia, motivati fiind de slujirea lui Hristos si aproapelui. Din pacate, aceste vocatii reale nu sint incurajate in tara noastra ca sa nu spun ca sunt tratate cu indiferenta si cu o oarecare doza de “sacra invidia”. Aveti, mai jos, doua exemple de astfel de vocatii speciale. Un medic-preot catolic care pentru devotamentul sau in ingrijirea bolnavilor, ceva foarte rar in rindul medicilor nostri, trecut in lumea celor drepti, biserica catolica locala l-a propus pentru a fi sanctificat si, un tinar preot ortodox, student la medicina care se lupta, din greu, cu lipsuri materiale pentru a-si indeplini vocatia la care aspira aceea de preot-medic.
  Cititi mai multe despre cei doi dind click pe urmatoarele link-uri.

  http://martinbenedict.org/

  http://www.bzi.ro/Preot-student-la-Medicina-A37179.html

  http://www.medicalnet.ro/blog/ciuho/articol/965

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: