Dumnezeul lui Aristotel

florin_paladie

Florin Paladie a comis-o din nou. Pe blogul lui, Perspective, despre care v-am vorbit deja, el abordează din nou un subiect controversat. De data aceasta, scrie despre imuabilitatea lui Dumnezeu (vezi AICI).

Tema, discutată intens în ultimul deceniu, odată cu resurgenţa teismului deschis în spaţiul evanghelic (mai ales american) a făcut deja victime în cadrul ETS (Evangelical Theological Society) – vezi AICI. Asta însă nu-l sperie pe Florin. Felicitari pentru curaj şi succes în stimularea de dialoguri teologice consistente. Din nefericire, prea puţini români se implică în aceste discuţii.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

4 thoughts on “Dumnezeul lui Aristotel”

 1. Importanta acestui subiect este data de raportul strans intre imaginea pe care o avem despre Dumnezeu si felul in care ne traim viata de zi cu zi.

  Adevarul e ca suntem cu totii implicati in aceasta controversa prin pozitia (conceptul) pe care il avem despre Dumnezeu. Este important sa analizam mereu ce credem in lumina Scripturii si sa nu folosim Scriptura ca suport pentru ideile noastre.

  Like

  1. Într-adevăr. Numai că în această chestiune 200 de influenţă grecească au dus la cheratinizarea unor poziţii, a căror simplă punere în discuţie este considerată a fi esenţialmente eretică.

   Like

 2. Ca si progresul tehnic evolutia discursului teologic are un traseu mai degraba exponential decat liniar. De aici timpul tot mai scurt dintre aparitiile de noi curente in gandirea teologica si chiar in practica crestina

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s