Chavez s-a aranjat presedinte pe viata

Urnele, bine aranjate informatic, au decis. Chavez poate fi dictator comunist pe viaţă. Cu 54,36%. Citiţi AICI un comentariu pe această temă. Dacă nu vă descurcaţi cu franceza, folosiţi opţiunea Translate din Google. Nu e perfect, dar ajută.

Dar ce mai contează cifrele? Căci, aşa cum bine ştiu adepţii marxism-leninismului atotbiruitor, nu contează cine votează, ci cine numără voturile. Şi acestea au fost “numărate” (adică măsluite) de calculatorul pun în slujba clasei muncitoare şi împotriva impăerialismului american. Vorba băieţilor de la Divertis, “imperialist american, cădea-ţi-ar bomba în ocean”.

De acum putem dormi liniştiţi în ce priveşte Venezuela. Tovarăşul Chavez lucrează pentru noi. Până la adânci bătrâneţe.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

7 thoughts on “Chavez s-a aranjat presedinte pe viata”

 1. Pacat de poporul acesta si de Am. Latina. Cu banii sai Chavez ii scapa de Americani si-i duce intru supunerea voii sale pe vecinii din Am. Latina.
  In primul rind, ma-ndoiesc ca-n America Latina poate fi democratie. APoi asistam la o revenire a socialismului peste tot. Era de-asteptat: toata intelectualitatea, biserica, muncitorii, studentii au intrat intr-o ura fatsa capitalismul muribund si piatsa libera. Ba si teologii. Iar de la socialism trecerea la dictatura e inerenta…Criza economica a dus la accentuarea socializarii economiei capitaliste, la intarirea discursului natsionalist. Pina si America a devenit socialista in 2 luni. incredibil. Nationalizarea bancilor poate fi o realitate ce nu era de conceput. Iar dictatura-n America este ca si realizabia. Cel mai hazliu mi se pare ca-n criza actulala emigratia romana este cea mai favorabila nationalizarii si interventiei soteriologice a statului in economie. Sa ne mai miram de Chavez? Pacat ca alegerile n-au fost mai la vale cind pretul scazut al petrolului i-ar fi taiat din mau lui Hugo… Probabil insa ca omenirea vrea sa experimenteze din nou axeasta experientsa dupa nici 20 de ani de la caderea ei…Modelul chinezesc pare tot mai atragator… pacat ca are lagare de concentrare.

  Like

  1. Domnule Radu,
   Ca de obicei, pledoaria pentru dreapta/contra stinga suna impecabil. Ea uita insa un singur lucru: ca dreapta, cu patologiile ei – imperialim,, pxloatarea la singe a bogatiilor nationale sud-americane, la salarii de nimic,, ca sa nu mai vorbim de rapirim violuri si violenta maxina, cu voie de la CIA si Pentagon, este cea care a dus la resurgenta stingii in America de sud. Ciudata amnezie. Se vede din nou ca ideologia orbeste. Chiar si pe cei mai buni dintre noi. Iar eu, cu umilinta, va socotesc ai fi dintre aeia.

   Like

 2. E interesant ca dupa 20 de ani de la caderea URSS si la tot atata timp dupa virajul spre capitalismul economic al Chinei, in anumite parti ale lumii comunismul renaste .
  Alaturi de Venezuela putem sa asezam si Nicaragua, Bolivia, Nepal .
  Ce n-au reusit sa faca tovarasii lor de acum 20 ani prin forta armelor reusesc actualii ,,socialisti” sud-americani prin vot.
  Eu as pune victoria lui Chavez si pe puternica sustinere pe care o are in randul paturilor sarace ale populatiei , nu doar pe ,,numararea” intr-un anume fel a voturilor. Nu cred ca referendumul a fost chiar asa de falsificat , exista numerosi cetateni venezueleni care il iubesc sincer pe Chavez datorita programelor sociale desfasurate de guvernul sau(cum ar fi servicii medicale gratuite pt. saraci asigurate de doctori trimisi de tovarasul Castro).
  Din pacate multi oameni din Venezuela nu vad deriva spre dictatura si autoritarism a lui Chavez si nu stiu sau nu cred informatiile despre abuzurile ,,socialismului” in tarile Europei de E.

  Like

 3. Intr-un fel nici nu e de mirare ca oameni precum Chavez au ajuns la putere, avand in vedere coruptia regimurilor de dreapta sustinute de SUA. Saracia ii impinge pe oameni sa faca gesturi extreme(vedeti exemplul germanilor in anii 30 , cand l-au votat cu 80% pe Hitler- Democratic).
  Poate ca daca precedentele guverne SUA ar fi adus la putere sau ar fi mentinut niste oameni cinstiti si interesati real de binele poporului acum nu ar fi existat problema Hugo Chavez sau Fidel Castro, Evo Morales.
  Mentinerea timp de 60 de ani la putere a unor guverne care au servit doar interesele marilor companii americane a impins populatiile din America Latina in bratele comunistilor , care au profitat de slabirea vigilentei SUA dupa 1989 si s-au cocotat la putere.
  Si ma tem ca greu o sa mai plece de acolo

  Like

  1. Domnule Paul Chis,
   De acord ca ridicarea stingii in America de ud este imputabila politicii iresponsabile duse de Statelor Unite pe acest continent in deceniile trecute.
   In ce priveste manipularea voturilor, desi este evident ca Chavez, ca si Morales in Bolibia, au parte de un suport popular considerabil, va invit sa nu fiti naiv. Nu exista decit un singur soi de comunisti buni. Comunistii morti. Ceilalti, cit sunt vii, fura, mint si inseala, atunci cind nu ard, ucid sau violeaza. Asta este politica de stat la comunisti. E, zic ei, in ‘interesul clasei muncitoare’. Duca-se pe pustii.

   Like

 4. Sunt curios care o sa fie reactia numeroaselor biserici evanghelice din america de sud la aceasta intarire a regimurilor de ,,democratie populara” . O sa treaca de partea regimului sau o sa il critice?

  Like

 5. Dl-e DM. Multumesc pt apreciere. Nu, nu e o scuza. Ceea ce se intimpla acum e departe de ceea ce spuneti dvs. Cred ca inca de la Nixon, sau probabil Ford, crimelele de care s-a vorbit s-au diminuat. Cred ca e vorba aici de un om pe care l-ati numit patologic si care a mostenit o tsara in dezvoltare datorita pretului ridicat al petrolului si a investitiilor masive de petrol, dupa care a nationalizat practic capitalul strain. Globalizarea a facut bine SUA in prima faza (poatrunderea multinationalelor) dar in ultimii 15 ani. nimeni n-a pierdut mai mult decit America. De pe urma ei au cistigat Brazilia, China, India Africa, etc. Spre mirarea dvs., drepata nord-Americana a preferat sa piarda alegerile decit sa puna bariere comerciale. Bush este cotat pt asta cel mai prost presedinte. Ne-ar fi convenit in AMerica sa ne pastram avantajele cistigate pe drept si pe nedrept. … Ma opresc pt a nu ma lungi…cred ca intr-un fel Dumnezeu a facut dreptate si nu ma refer la Venez.. S-a realizat in ultimul deceniu cel mai masiv transfer de avere din istoria omenirii dinspre Vest (America-Europa) spre est si Sud…Din pacate, cu exceptia Braziliei, mai putin spre Am. Latina… Din cind in cind, Dumnezeu schimba lucrurile…De-acord cu soiul de comunisti buni!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s