Monologhia – un blog de explorat

Am descoperit astăzi un blog a cărui explorare mi-a făcut deosebită plăcere. Se numeşte Monologhia, dar n-am reuşit să aflu nimic explicit despre autorul lui (decât că întreţine şi un alt blog, numit Gîndul zilei).

S-ar putea ca unora, mai exclusivişti (daţi-mi voia să folosesc aceste eufemism, ca să nu spun iarăşi “fundamentalişti”, un termen de care unii dintre cei de aici s-au cam săturat) aceste blog să li se pară prea eclectic. Astfel, prezenţa pe blog a unor poezii sufi ar putea să le apară drept sincretică şi compromiţătoare. Dumnezeu să-i ierte. Anticipat. Să sperăm că este vorba doar de sancta simplicitas, vorba lui Hus despre bătrânica aceea care adăuga cu hărnicie un manunchi de vreascuri la rugul pe care aredea reformatorul, şi nu de simplissima stupiditas (Sorry. I just made it up!)

Îi asigur însă pe cei mai luminaţi că acest blog va fi şi pentru ei o surpriză foarte plăcută, indiferent dacă sunt sau nu de acord întotdeauna cu autorul lui. Ba, chiar sper că nu vor fi mereu de acord cu el, căci atunci ar fi rea puţin folos în a-l citi.

Felicitari autorului şi lectură ziditoare cititorilor.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

2 thoughts on “Monologhia – un blog de explorat”

  1. He he io am fost primu 🙂
    Si eu l-am gasit acu cateva zile si am “furat” deja ceva idei de la dumnealui pe blogul meu. Intr-adevar o descoperire placuta printre cele la care sunt abonat deja.
    Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului ca merita (banuiesc ca nu-i strica la mandrie ca nu pare genul)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s