4… 3… 2… pe site-ul Christianity Today

ct-movies

Mult apreciatul şi premiatul film al cunoscutului cineast ieşean Cristian Mungiu, numit pe scurt 4,3,2, a fost menţionat de săptămânalul Christianity Today pe locul 5, în sinteza cinematografică anuală intitulată  The 2008 Critics’ Choice AwardsPe acest site veţi găsi, de asemenea, AICI, o apreciativă recenzie a filmului.

Dacă nu l-aţi văzut încă, aţi pierdut jumătate din viaţă 🙂 Grăbiţi-vă s-o recuperaţi.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

4 thoughts on “4… 3… 2… pe site-ul Christianity Today”

 1. Filmul mi se pare o pledoarie pro-choice. Da, filmul este in primul rand un film despre ororile comunismului, cum bine observa unii critici. Doar ca, aici, “oroarea” este ilegalitatea avortului in societatea comunista.
  Mai limpede, intr-un conflict in care tensiunea ajunge la cote maxime, ca spectator, nu se poate sa nu simpatizezi cu biata studenta (care n-are nici macar dreptul sa decida asupra propriului eu trup); si nu se poate sa nu-l antipatizezi pe Bebe, care n-ar putea profita de nefericita copila daca treaba s-ar putea face legal.
  Cat despre Mungiu, probabil ca nu este militant, insa este adept (declarat) pro-choice.

  Like

  1. Daniel, probabil Cristian nu este crestin si, daca este asa, nu este corect sa-l judecam dupa standardele noastre.
   El a declarat ca filmul nu promoveaza o perspectiva sau alta, ci ca aceasta este optiunea publicului. Ce parere are el personal, astra este cu totul altceva, cred eu.
   In price caz, asa cu ne sfatuia Schaeffer, in Art and the Bible, cred ca este corect sa apreciem valoarea unui anume act artistic chiar si atunci cind nu suntem de acord, din perspectiva crestina, cu mesajul acestuia.
   Multumesc pentru comentariu. Sanatate,

   Like

 2. Domnului Daniel.
  Ati spus bine : ca spectator. Ca spectator si la drame reale nu numai filmate iti permiti sa fii pro-, contra-, pe langa, pe dupa samd. Cand esti personaj (in viata reala) e altceva. Astepti sa vezi doar cine ridica primul piatra

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s