Catehismul anglican – 10 – Sfintele Scripturi

anglican2

Sfintele Scripturi

Î. Ce sunt Sfintele Scripturi?
R. Sfintele Scripturi, numite în mod obişnuit Biblia, sunt cărţile Vechiului şi Noului Testament; alte cărţi, numite Scrieri Apocrife, sunt deseori incluse in Biblie.

Î. Ce este Vechiul Testament?
R. Vechiul Testament constă în cărţi scrise de oamenii Vechiului Legământ, inspiraţi de Duhul Sfânt, pentru a arăta lucrarea lui Dumnezeu în natură şi în istorie.

Î. Ce este Noul Testament?
R. Noul Testament constă în cărţi scrise de oamenii Noului Legământ, pentru a face cunoscute viaţa şi învăţăturile lui Isus şi pentru a propovădui Vestea Bună a Împărăţiei pentru toţi oamenii.

Î. Ce sunt Scrierile Apocrife?
R. Scrierile Apocrife sunt o culegere de cărţi suplimentare scrise de oamenii Vechiului Legământ şi folosite în Biserica creştină.

Î. De ce numim Sfintele Scripturi Cuvântul lui Dumnezeu?
R. Le numim Cuvântul lui Dumnezeu, deoarece Dumnezeu i-a inspirat pe autorii lor umani şi deoarece Dumnezeu ne vorbeşte încă prin Biblie.

Î. Cum înţelegem sensul Bibliei?
R. Înţelegem sensul Bibliei cu ajutorul Sfântului Duh care îndrumă Biserica în interpretarea adevărată a Scripturilor.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

4 thoughts on “Catehismul anglican – 10 – Sfintele Scripturi”

  1. Imi pare rau, dar acesta nu este genul de problema de care se ocupa WV. De asemenea, nu avem un birou local in Brasov, si nu ne putem intonde in toata tara. In plus, parohia mea nu este Romania, ci intreaga regiune a Europei de est si a Orientului Apropiat, deci asemenea solicitari trebuie adresate biroului din Romania. Sosite din partea mea, ele ar putea fi primite ca presiuni subtile si acesta este un lucru pe care incerc sa-l evit. Din nou, imi pare rau, dar nu pot face mai mic.

    Like

  2. Pe site-ul Clujul Evanghelic se afla postat un articol despre un copil bolnav din localitatea Codlea, jud . Brasov ai carui parinti trec prin mari greutati. Ma gandeam ca organizatia la care lucrati ar putea ajuta in vreun fel aceasta familie.
    Pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect va recomand sa accesati site-ul http://www.clujulevanghelic.ro

    Like

Leave a comment