Seattle – 2 – World Vision US

1-sediul-wv-us

După masa de dimineaţă ne-a deplasat, împreună cu ceilalţi membri ai grupului nostru, la sediul World Vision United States (WV US), unde aveau să aibă loc întâlnirile pentru care ne aflam acolo (aveţi mai sus o imagine a sediului WV US, care este altceva decât World Vision International, organizaţia umbrelă din care WV US face parte, alături de alte organizaţii asemănătoare din aproape o sută de ţări).

2-sediul-wv-us

În faţa întrării se află un grup statuar de mici dimensiuni, care ilustrează prioritatea pe care o reprezintă copiii în activităţile organizaţiei.

3-sediul-wv-us

4-sediul-wv-us

Nu ne-am răbdat şi ne-am făcut o fotografie împreună cu câţiva colegi, în faţa clădirii WV US.

10-colegi

Cei din imaginea de mai sus sunt, de la stânga la dreapta: Karine Harutunyan, din Armenia; Arshen Aivazyan, preot ortodox armean din Fresno, Ca.; Anita Delhaas, Director WV România şi cu mine.

WV US este găzduită într-o serie de clădiri tipice de birouri. Ceea ce face diferenţa este landscaping-ul, modul superb în care au decorate împrejurimile sediului acestei organizaţii.

5-parcul1

6-gradina

Scopul călătoriei noastre era acela de a da un impuls eforturilor WV US de a aduna fonduri pentru proiectul Youth Bible Curriculum, cunoscut în România sub numele Cristos împărtăşit copiilor.

7-afisul-intilnirii

Este vorba de asistenţa acordată de World Vision in şase dintre ţările din regiunea Europei de est şi a Orientului Apropiat (Albania, Bosnia, România, Liban, Armenia şi Georgia), dar şi dincolo de graniţele acestora, în comunităţi de aceeaşi limbă cu ele.

8-intilnirea

La întâlniri au participat, din partea noastră, zece persoane din diverse ţări din regiune, iar din partea WV US zeci de persoane implicate, într-un fel sau altul, în eforturile de marketing legate de acest program.

delegatia

Delegaţia noastră

După serviciul de capelă, la care a predicat, splendid, Pr. Arshen, am avut de asemenea, o întâlnire cu preoţi ortodocşi de diverse etnii din zona Seattle. Aceştia au fost foarte interesaţi de program şi sperăm că parohiile lor îl vor utiliza în lucrarea lor de catehizare şi, de asemenea, că membrii acestor parohii vor fi motivaţi să susţină programul în beneficiul bisericilor din ţările lor de origine.

9-intilnirea

Am avut, de asemenea, cinstea de a ne întâlni timp de o oră cu Directorul WV US, Rich Stearns (în centrul fotografiei de mai sus).

Cel mai important mijloc de finanţare stabilă, pe termen lung, a activităţilor organizaţiei o reprezintă sponsorizarea copiilor, metodă inventată de organizaţia noastră şi folosită astăzi pe scară largă de multe organizaţii care se ocupă de îmbunătăţirea vieţii copiilor.

17-wv-us-beeds1

În imaginea de mai sus, Pr. Năclad este fotografiat în faţa unui montaj decorativ, în care fiecare dintre mărgele atârnate în pomi reprezintă un nou copil sponsorizat de WV US.

18-wv-us-sectorul-creatie

Tipic pentru companiile occidentale, sediul WV US este deschis, birourile fiind separate de pereţi despărţitori scunzi (nu pot suporta nicicum lipsa de spaţiu privat în acest mod de organizare a spaţiului). În fotografia de mai sus vedeţi departamentul de creaţie.

În acest departament au fost realizate o serie de afişe publicitare care mi-au plăcut în mod deosebit. Vă redau mai jos trei dintre ele.

14-afis

Copii africani celebrând săparea unei fântâni

15-afis

O mică frumuseţe afgană

16-afis

Flăcău indian din America de sud

În final, vă prezint câteva imagini din muzeul WV, aflat la parterul sediului principal al organizaţiei.

11-muzeul-wv-us

Grupul nostru ascultând explicaţiile ghidului

12-muzeul-wv-us

Bob Pierce, Fondatorul World Vision (1959)

13-muzeul-wv-us

Aparatul de filmat folosit de Bob Pierce în primii ani
ai activităţii sale  ca Preşedinte World Vision

(Va urma)

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: