După masa de dimineaţă ne-a deplasat, împreună cu ceilalţi membri ai grupului nostru, la sediul World Vision United States (WV US), unde aveau să aibă loc întâlnirile pentru care ne aflam acolo (aveţi mai sus o imagine a sediului WV US, care este altceva decât World Vision International, organizaţia umbrelă din care WV US face parte, alături de alte organizaţii asemănătoare din aproape o sută de ţări).
În faţa întrării se află un grup statuar de mici dimensiuni, care ilustrează prioritatea pe care o reprezintă copiii în activităţile organizaţiei.
Nu ne-am răbdat şi ne-am făcut o fotografie împreună cu câţiva colegi, în faţa clădirii WV US.
Cei din imaginea de mai sus sunt, de la stânga la dreapta: Karine Harutunyan, din Armenia; Arshen Aivazyan, preot ortodox armean din Fresno, Ca.; Anita Delhaas, Director WV România şi cu mine.
WV US este găzduită într-o serie de clădiri tipice de birouri. Ceea ce face diferenţa este landscaping-ul, modul superb în care au decorate împrejurimile sediului acestei organizaţii.
Scopul călătoriei noastre era acela de a da un impuls eforturilor WV US de a aduna fonduri pentru proiectul Youth Bible Curriculum, cunoscut în România sub numele Cristos împărtăşit copiilor.
Este vorba de asistenţa acordată de World Vision in şase dintre ţările din regiunea Europei de est şi a Orientului Apropiat (Albania, Bosnia, România, Liban, Armenia şi Georgia), dar şi dincolo de graniţele acestora, în comunităţi de aceeaşi limbă cu ele.
La întâlniri au participat, din partea noastră, zece persoane din diverse ţări din regiune, iar din partea WV US zeci de persoane implicate, într-un fel sau altul, în eforturile de marketing legate de acest program.
Delegaţia noastră
După serviciul de capelă, la care a predicat, splendid, Pr. Arshen, am avut de asemenea, o întâlnire cu preoţi ortodocşi de diverse etnii din zona Seattle. Aceştia au fost foarte interesaţi de program şi sperăm că parohiile lor îl vor utiliza în lucrarea lor de catehizare şi, de asemenea, că membrii acestor parohii vor fi motivaţi să susţină programul în beneficiul bisericilor din ţările lor de origine.
Am avut, de asemenea, cinstea de a ne întâlni timp de o oră cu Directorul WV US, Rich Stearns (în centrul fotografiei de mai sus).
Cel mai important mijloc de finanţare stabilă, pe termen lung, a activităţilor organizaţiei o reprezintă sponsorizarea copiilor, metodă inventată de organizaţia noastră şi folosită astăzi pe scară largă de multe organizaţii care se ocupă de îmbunătăţirea vieţii copiilor.
În imaginea de mai sus, Pr. Năclad este fotografiat în faţa unui montaj decorativ, în care fiecare dintre mărgele atârnate în pomi reprezintă un nou copil sponsorizat de WV US.
Tipic pentru companiile occidentale, sediul WV US este deschis, birourile fiind separate de pereţi despărţitori scunzi (nu pot suporta nicicum lipsa de spaţiu privat în acest mod de organizare a spaţiului). În fotografia de mai sus vedeţi departamentul de creaţie.
În acest departament au fost realizate o serie de afişe publicitare care mi-au plăcut în mod deosebit. Vă redau mai jos trei dintre ele.
Copii africani celebrând săparea unei fântâni
O mică frumuseţe afgană
Flăcău indian din America de sud
În final, vă prezint câteva imagini din muzeul WV, aflat la parterul sediului principal al organizaţiei.
Grupul nostru ascultând explicaţiile ghidului
Bob Pierce, Fondatorul World Vision (1959)
Aparatul de filmat folosit de Bob Pierce în primii ani
ai activităţii sale ca Preşedinte World Vision
(Va urma)