Revelation-online – un site de resurse teologice NEW UPDATE

revelation21

Vă prezint astăzi un site excepţional, numit Revelation-online, de pe care puteţi downloada gratuit cărţi teologice de cea mai mare valoare.

Pentru cei mai slabi de înger 🙂 trebuie să precizez faptul că poziţiile teologice ale autorilor sunt dintre cele mai diferite. Unele texte nu sunt neapărat creştine. Sper însă că cei maturi nu citesc doar cărţile cu care sunt de acord, sau exclusiv texte scrise de creştini.

În ordinea creaţiei, adevărul nu este monopolul creştinilor, ci este un dat uman general.

NOU! A apărut şi un al doilea site Revelation. Îl găsiţi AICI.

Si inca ceva, foarte important! Pentru cei care s-au saturat sa astepte minute in sir pe RapidShare, exista un plug-in in Mozilla care ii poate scuti de pierderile de vreme. Iata mai jos detalii:

Plug-in-ul se gaseste AICI. Trebuie sa va faceti un cont ca sa-l aduceti, insa procedura dureaza doar 5 minute . Dupa instalare, il activati din Tools-> Rapid Share Downloader. Va aparea o icoana si in bara de jos, de unde il puteti deschide pentru a introduce link-urile fisierelor de downloadat.

Pentru a va folosi de el, pur si simplu trebuie sa faceti copy paste la linkuri (pe linii diferite) in fereastra de dialog de sus si sa-i dati Start. Succes! Este incredibit ce bogatie de resurse se afla pe aceste doua site-uri.

Programul se va ocupa de download, in vreme ce voi va puteti continua lucrul.

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

7 thoughts on “Revelation-online – un site de resurse teologice NEW UPDATE”

  1. Din intamplare m-am uitat si in arhiva blogului despre care vorbim si acolo am gasit mai multe carti decat apar in categoriile lui. As putea spune ca a fost o “revelatie online” deoarece unele dintre cele mai bune carti sunt in aceasta situatie.

    Ceea ce ne usureaza mult “munca” este faptul ca cele postate in primele luni ale anului au si optiunea de a fi luate prin megaupload care merge foarte bine si nu are limita pentru free-useri.

    Like

  2. Danut, Cu adevarat o mina de aur! Unlele dintre ele le-amcitit altele vroiam de mult sa le citesc. Mersi mult.
    ‘Vaisamar’, multe dintre cartile publicate acolo sunt tratate teologice. In orice biblioteca academica vei gasi carti care pun intrebari incomode.

    Like

  3. Multumim, domnule Danut! e util site-ul; eu l-am dat mai departe. Mi-am gasit carti de filosofie interesante pt disertatia pe care o pregatesc. Deci, multumesc!

    @vaisamar: se pot trage mai multe de 3 titluri, doar ca dupa trei tre’ sa astepti un “sfert academic”!
    (o smecherie care mie mi-a iesit, Emi: am intrat simultan si pe primul site si trageam succesiv cartile 😀 )

    Like

  4. Într-adevăr, un site excelent. Mulţumesc că l-aţi adus în atenţie. Nu tot ce e publicat acolo e kosher, e drept, dar cele mai multe sunt foarte utile.
    RapidShare restrictioneaza downloadurile la 2-3 pe zi (de pe acelasi IP), dar calul de dar nu se cauta la dinti.

    Like

  5. Domnul meu, că sunteţi creştin sau nu, acest lucru are prea puţină importanţă în chestiunea de faţă.
    Bănuiesc, din ceea ce scrieţi, că nu aveţi prea multe noţiuni legate de filosofia ori teologia artei.
    Nu ştiu de unde aţi scos povestea cu “pretinde că e real”. Eu n-am întîlnit încă nici un artist creştin decent care să pretindă că reprezentarea lui Cristos în lucrările sale ar fi una “reală”. În afară de situaţia că avem de-a face cu un caz patologic.
    Nu înţeleg însă nicicum de ce ar avea importanţă, din punct de vedere artistic, că reprezentarea este una “reală” sau imaginară. Dumneavoastră consideraţi cumva că metafora, ori simbolul, nu are nicidecum loc în limbajul religios?
    Dacă ar fi aşa, atunci, în mod logic, ideea că Dumnezeu este tată ar presupune că el este o fiinţă de sex bărbătesc, care a avut relaţie sexuală cu o femeie (cine anume este aceea?) şi a dat naştere unui copil (Fiul său, Isus Cristos). Cred că realizaţi că aşa ceva este aberant.
    Mi se pare evident că presupoziţiile cu care operaţi în această chestiune sunt absolut raţionaliste şi. ca atare, totalmente incompatibile cu gândirea istorică creştină a Bisericii în cele două mii de ani de existenţă a ei. Bănuiesc că aceasta nu are nicio importanţă pentru dvs. Pentru mine însă, care nu cred că interpretarea mea personală este cea absolută, acest lucru este esenţial.
    Mai este ceva ce nu înţeleg. Ce legătură au aceste lucruri cu site-ul Revelation-online?

    Like

  6. Cata vreme nu pretinde ca e realul, imaginatia nu e rea deloc. Rau e cand pictezi un chip din imaginatie, pretinzi ca e Cristos iar ceilalti i se inchina. Spuneti ca traditia spune ca primul pictor de icoane a fost evanghelistul Luca. Adica tot imaginatie : aceasta “traditie” e localizata doar in cartile bisericesti. Un autor afirma, altul preia, al treilea o transforma in “traditie”. Dar eu nu intrebam cine-i primul pictor de icoane, ci primul pictor al lui Isus. Daca-l stiti, poate ne spuneti si de unde stia acel pictor cum arata Cristos. Sa stiti ca intrebarea v-o pune un credincios, dar nu unul din aceia care cred ca imaginatia unora se suprapune logicii si adevarului.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: