Fototeca online a comunismului romanesc

dorin-dobrincu MARIUS OPREA - DECLARATII
Dorin Dobrincu        Marius Oprea

Joi 11 decembrie 2008, ora 14.00, la sediul Arhivelor Naţionale ale României – ANR (Bvd. Regina Elisabeta, nr. 49), a avut loc o conferinţă de presă susţinută de Dorin Dobrincu, directorul general al Arhivelor Naţionale ale României, şi Marius Oprea, preşedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România (IICCR), în cadrul căreia a fost lansat proiectul Fototeca online a comunismului românesc.

Aceasta este cea mai mare bază de date gratuită din România, accesibilă pe internet, cu fotografii mai ales din perioada 1945-1989, dar şi din anii 1921-1944.

Fototeca online a comunismului românesc reprezintă un proiect comun al Arhivelor Naţionale ale României şi al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

3 thoughts on “Fototeca online a comunismului romanesc”

 1. Buna ziua,

  Va citesc de ceva timp si am vazut ca sprijiniti miscarea anti comunista vehement. As dori sa va aduc in prim-plan o incercare comuniste de a destabiliza valoarea simbolica a Raportului Final coordonat de Comisia Tismaneanu. Volumul se numeste “Iluzia anticomunismului” si am gasit referiri asupra acestei lucrari pe blogul http:/www.vlad-mercori.info

  va multumesc.

  Like

  1. Nu obisnuiesc sa ma pronunt asupra unor lucruri pina nu le examinez personal. Cartea respectiva nu mi-a ajuns inca in miini. Se poate s-o primesc chiar astazi. Si chiar planuiesc sa scriu cindve ceva despre ea si controversa care o inconjoara. Sper sa si reusesc.
   In orice caz, cunoscindu-i pe unii dintre autorii eseurtilor din acea carte, sunt absolut convins ca scopul lor nu este deculpabilizarea comunismului, ci mai degraba acuza anticomunismul fatarnic (promovat adesea de fosti activisti comunisti, ca Basescu) ce domina scena politica rimaneasca.
   Demascarea acestei ideologii criminale cere rigoare si analiza critica, nu revarsari de umori irationale. Din pacate, Romania este mai degraba plina de spume (la gura) decit de gindire lucida.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s