Muzica liturgica de la Strajerul

strajerul_logo

Unul dintre lucrurile cele mai edificatoare de la Biserica Strajerul, in care ma inchin de o vreme, alaturi de calitatea invataturii si de viziunea ecumenica a bisericii, este calitatea artistica si spirituala a muzicii liturgice cultivata in aceasta biserica. Aceasta se afla in contrast acut cu genul de servicii de inchinare de gen concert rock care domina in prezent cele mai multe biserici evanghelice de la noi si de aiurea.

Daca cineva este ispititi sa creama ca m-am convertit si eu la ideea, aberanta de altfel, ca diavolul este in muzica rock, atunci va rog sa nu va grabiti. Cred ca diavolul nu este in mod intrinsec in nici un fel de muzica, dar poate fi in toate, inclusiv in cea bisericeasca. Asta pentru preciziune. Eu, deci, ascult orice fel de muzica, inclusiv rock, dar in biserica prefer muzica liturgica. Dar sa revenim la muzica de la Strajerul.

Dupa ceva eforturi de convingere, iata ca grupul muzical al bisericii a reusit sa inregistreze si sa puna pe site-ul bisericii cateva dintre imnurile cantate in biserica. Va invit sa le ascultati AICI.

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

5 thoughts on “Muzica liturgica de la Strajerul”

  1. Sincer m-am gandit si eu la aceasta. Poate intr-un viitor ,daca va fi cu voia Domnului. Cei de la Strajerul nu au un CD lansat cu aceste frumoase cantece crestine?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: