24 ianuarie 1989 – Delatiunile informatorului Postolache – 42

Inf. Postolache
Primit: Lt. Coresciuc Isidor
Buşteni

24.01.1989

Notă informativă

Cu ocazia lecţiunii biblice pe care a ţinut-o DĂNUŢ MÎNĂSTIREANU duminică 23 ian. a.c. din GENEZA 50:15-25 nu a reuşit – mă mir – să convingă despre ce presupune înfăţişarea spirituală.

Arătând că omul perverteşte tot ce face dumnezeu bun a insistat asupra distrugerii mediului ambiant. „De aceea dumnezeu va arde totul, ca apoi …”

A stârnit nedumerire şi oarecare consternare când DĂNUŢ – povestind că IOSIF, fiul lui IACOV nu s-a lăsat ademenit de graţiile soţiei lui POTIFAR – a conchis: „CINE DINTRE TINERII CREŞTINI AR REFUZA UN PRILEJ CA ACESTA, ÎNTR-O SITUAŢIE SIMILARĂ? AŞI VREA SĂ CRED CĂ MĂCAR UNUL, DINTRE TINERII CARE VĂ AFLAŢI AICI AŢI PROCEDA CA ŞI IOSIF …”

Apoi: „Charismaticii fac promisiuni oamenilor, că dacă îl vor primi pe CRISTOS ca mântuitor dumnezeu îi va apăra de orice şi-i va binecuvânta din belşug. Dar dumnezeu […] şi că … şi că … Nu ne promite că nu vom sta în închisoare. Costică a stat un an în închisoare şi a rămas fidel domnului. Câţi suntem în stare să-i urmăm pilda? … Câţi dintre noi postim şi ne rugăm pentru salvarea de la pieire a ţării? Câţi suntem gata de a înfrunta opresiuni şi nedreptăţi pentru binele ţării în care trăim? … Dacă este vre-un frate ori vreo soră care poate povesti o experienţă de acest fel îi invit s-o facă.”

Un bătrân nins: „Eu am fost scos din serviciu pentru credinţă dar m-am rugat domnului şi am găsit mângâiere şi …”

O „soră”: „Aveam o boală grea şi biserica s-a rugat cu mine, pentru mine şi …”

Apoi iarăşi Dănuţ:

„Ne comportăm de parcă dumnezeu a murit.” Apoi brusc: „Câţi dintre noi citim şi cunoaştem biblia?”

Nici eu n-am priceput, nici ceilalţi şi nu ştiu dacă DĂNUŢ ştia precis ce voia să zică …

24.01.1989
Postolache

Notă:
MĂNĂSTIREANU DĂNUŢ – baptist, lucrat prin D.U.I.
Informatorul a fost instruit să ne semnaleze în continuare atitudinea obiectivului în timpul adunărilor. Propun […]
Lt. Coresciuc Isidor

Comentarii

1. Acesta este ultimul document, în ordine cronologică, din cele patru dosare de urmărire informativă întocmite de Securitate pe numele meu. Aceasta nu înseamnă nicidecum că după această dată nu s-au mai întocmit documente pentru acest dosar, dar acestea se aflau probabil în momentul revoluţiei în dosarele curente, şi au fost, foarte probabil distruse de securişti atunci când a fugit Ceauşescu.

2. Acesta nu este însă ultimul document pe care-l voi afişa pe blog, deoarece există încă destule documente din primele trei dosare care urmează încă să fie digitalizate. Voi reveni, deci, cu acest subiect dar, deocamdată, luăm o pauză de meditaţie.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s