25 mai 1988 – Delatiunile informatorului Postolache – 37

Inf. Postolache
Primit: Lt. col. Vasiliu Gh.
Buşteni

25 mai 1988

Notă informativă

Sursa informează că în ziua de 24 pe la orele 16 în staţia de troleibuz a treia de la capăt spre oraş în Păcurari s-a întâlnit cu MÎNĂSTIREANU DĂNUŢ cu care a avut o discuţie cu conţinut teocratic ocazie pentru Dănuţ de a-şi etala vastele sale cunoştinţe în problemele religioase.

Astfel s-a abordat problema poziţiei femeei oglindită în biblie, faptul că pedepsele erau foarte severe pentru ele majoritatea fiind ucise cu pietre sau arse în timp ce pentru aceleaşi păcate în multe cazuri bărbaţii puteau să-şi răscumpere vina prin jertfe.

Mînăstireanu Dănuţ a menţionat că femeia este cauza care a dus la căderea în păcat şi implicit moartea omenirii cu tot cortegiul de dezastre şi suferinţe existent pe pământ de atunci şi până în prezent.

În general discuţiile au avut un caracter religios sursa încercând prin acestea o abordare dar şi o apropiere, MÎNĂSTIREANU DĂNUŢ lăsând impresia că este de acord şi s-a arătat amabil şi dispus să discute oricând astfel de aspecte insuficient înţelese de către sursă.

25.05.1988
Postolache

Notă:
MĂNĂSTIREANU DĂNUŢ este lucrat prin D.U.I.
Informatorul a procedat conform instructajului anterior cu scopul de a se apropia cât mai mult de cel urmărit, găsind în el un sfătuitor de încredere care să-l ajute în înţelegerea unor probleme biblice urmărindu-se ca în final informatorul să fie invitat la obiectiv pentru a continua discuţiile.
Lt. col. Vasiliu Gh.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

2 thoughts on “25 mai 1988 – Delatiunile informatorului Postolache – 37”

  1. Bonsoir ! reusesti sa ti dai seama cine sunt/ au fost astia “interesati” de discutii cu tine, “sursele” ??? Iti mai aduci aminte de atunci…clar…sau doar banuiesti ?? (sunt curios…da’ nu vreu sa mor repede!!)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s