Resourcelinks – un site şi un blog de explorat

stefanului-cu-mamaligia

Steve Ramey, cu mămăligă, în bucătăria noastră de la bloc.

Vă prezint astăzi blogul şi site-ul prietenului meu Steve Ramey, numit ResourceLinks.

Steve Ramey a coordinat multă vreme lucrarea Navigatorilor în România şi este unul dintre oamenii care au investit cel mai mult în viaţa noastră. După încheierea (nefericită, spun eu, dar totalmente imputabilă nouă, românilor)  a lucrării Navigatorilor în România, Steve a rămas la Viena, împreună cu Marie, soţia lui, şi cei trei copii ai lor, fiind implicaţi în activităţi misionare în Asia Centrală.

După desprinderea de Navigatori, şi-a înfiinţat propria mică organizaţie misionară, numită ResourceLinks, ca suport pentru activităţile lor de susţinere a bisericilor evanghelice din Austria. Acum câţiva ani, din pricini legate de familie, s-au mutat înapoi în Statele Unite, dar recent au luat decizia de a reveni definitiv în Austria, dacă vor reuşi să obţină suportul financiar necesar (ceea ce ar fi o adevărată minune, în actuala situaţie economică a Americii – ziceţi şi voi o rugăciune în acest sens; nu strică niciodată).

În ultimii ani, Steve şi Marie au devenit promotorii unui program de studiu numit “Cele cinci aspecte ale bărbatului”, respectiv ale femeii. Acest program de studiu (mă refer la cel legat de femei) a fost de fapt promovat şi în România înainte de 1989, printre femeile asociate cu lucrarea Navigatorilor, de Marie, şi de Barbara Mauser, cea care a conceput acest instrument. Soţia mea este un promotor pasionat al acestui program, aşa cum se poate vedea din textele ei despre “rolul femeii”, publicate în revista Priscila.

Programul promovează, în mod destul de agresiv, trebuie să recunosc, o perspectivă complementaristă radicală şi antiegalitaristă asupra rolurilor biblice ale femeii şi ale bărbatului. În ce mă priveşte, deşi sunt rezervat faţă de egalitarismul promovat în unele cercuri creştine, din pricina influenţelor marxiste şi a tendinţelor nivelatoare, şi înclin către un complementarism moderat, am mari rezerve faţă de acest program, care promovează o distincţie radicală între rolurile de gen. (Vezi AICI câte ceva despre această interesantă dezbatere.)

În ciuda acestei deosebiri de vederi, am relaţii excelente, atât cu Steve şi Marie, cât şi cu soţia mea. 🙂

Ce să-i faci? Am rămas un nenorocit de pluralist.

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

2 thoughts on “Resourcelinks – un site şi un blog de explorat”

  1. Great to hear from you, man.
    I will be on Dec 2 in Chicago, with Daniel Longyne.
    Maybe I could call you if you give me a phone number, on my private email address. Thanks.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: