Sa ajutam Romania in perioada de criza

world_crisis

Am primit astazi un mesaj de la prietenul meu Silvian Guranda si il afisez aici, deoarece consider ca aceasta criza este o ocazie excelenta pentru a inlocui nationalismul sforaitor (de sorginte neolegionara sau ortodoxizanta) care este promovat adeseori in societatea noastra, cu un patriotism real si concret.

Ii incurajez pe toti cei care cred in valoarea acestui demers sa preia acest text sau sa afiseze unul similar pe propriul blog. Este poate ceva nesemnificativ, dar eforturile noastre conjugate pot fi cit de cit de folos.

Va incurajez, deci, sa luati in serios acest mesaj:

Sa cumparam cu predilectie, ori de cate ori avem prilejul si daca sunt competitive, produse romaesti “Made in Romania” (de la orez pana la aparate de uz casnic).

Cu cat vom cumpara mai mult produse romanesti, macar pana trece criza, cu atat mai mult vor avea de lucru romanii din putinele fabrici care mai produc ceva in Romania si vom trece mai usor peste criza.

Cumparand un produs romanesc, se platesc impozite, salarii, chirii, dobanzi. Nu poti sa le cumperi pe toate din cele produse in tara, dar, atunci cand poti, alege…

Ajutand Romania, ne ajutam pe noi insine !!

Nota: AICI veti gasi citeva sfaturi folositoare in vreme de criza.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

8 thoughts on “Sa ajutam Romania in perioada de criza”

 1. E o idee buna sa cumparam produse romanesti, problema e ca cele mai multe sunt din import. Mai ales produsele alimentare si agricole(legume, fructe).
  De exemplu am fost ieri la Mall si am cautat ceapa romaneasca , nu era numai din Olanda. Daca mergi la piata e foarte posibil sa intalnsesti aceeasi situatie(majoritatea vanzatorilor nefiind tarani ci intermediari care aduc produsele din alte tari).
  Cred ca vina pt. lipsa de produse autentic romanesti de pe piata o poarta guvernul care nu ofera subventii pt. agricultori pt. ai incuraja sa lucreze pamantul si nu le ofera facilitati fiscale intreprinderilor autohtone. Asta in conditiile in care bani sunt, ma refer aici la fondurile UE pt. agricultura si industrie.

  Like

 2. De acord. Guvernul liberal a facut cu nonsalanta jocul multinationalelor si avut un singur scop. Umplerea buzunarelor suntinatorilor politici.
  Situatia de la Iasi, cu penibila gasca a lui Fenechiu, care a compromis definitiv in acest tirg liberalismul, este notorie.
  Avem insa curind alegeri si o sansa de a pune in parlament oameni carora le pasa. Dar exista oare asemenea politicieni in Romania? Sa speram ca da.

  Like

 3. Noi inca stam bine in cea ce priveste criza financiara dar daca nu se fac interventii pe piata financiara mondiala ne vom trezi cu probleme din ianuarie… (asta mia zis-o un prieten iar eu am postat-o aici!)

  Like

 4. Atentie, Florin, Daniel este feciorul meu. Eu sunt Danut.
  Precizez asta pentru a purtat destul ‘blestemul’ tatalui. Este vremea sa-l poarte pe al lui insusi 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s