Un interesant interviu al lui Cristian Badilita cu Marius Cruceru

cristianbadilita marius-cruceru

Cristi Bădiliţă                        Marius Cruceru

Editura Curtea veche publică în Colecţia “Ştiinţă şi religie” cartea lui Cristian Bădiliţă cu titlul Ştiinţă, dragoste, credinţă. Convorbiri cu patrologi europeni, care cuprinde şaisprezece interviuri cu specialişti europeni în patristică de cea mai înaltă clasă. Între aceştia, pot spune asta cu mândrie legitimă, se află şi prietenul Marius Cruceru.

Vă recomand cu cea mai mare căldură aceste interviu, ca şi pe celelalte din această carte, care poate fi comandată online pe site-un editurii.

Celor care nu găsesc cartea, şi sunt interesaţi să citească acest interviu, le pot trimite o copie a acestuia, dacă mă contactează în privat.

Felicitări, Marius. Şi la mai mare. Sper să vedem publicată curând şi lucrarea despre Augustin prezentată recent la Colocviul internaţional de patristică de la Constanţa (vezi şi AICI un text mai amplu în limba franceză despre acest eveniment).

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

37 thoughts on “Un interesant interviu al lui Cristian Badilita cu Marius Cruceru”

  1. Vin si eu cu aceeasi rugamine..rapindu-va din timp,si rugandu-va sa-mi trimiteti si mie interviul.
    multumesc!

    Like

  2. Acum am primit. Au venit toate odata: la ora 11.33, 11.37, 11.40, 11.42 si 11.44.
    Nu stiu de ce nu am primit pana astazi nimic. Verificam de multe ori pe zi mailul deoarece comentariile de pe blogul meu le-am setat sa le primesc pe aceasta adresa. Iar zilele acestea chiar au fost multe comentarii si nu a ramas nici un mesaj necitit.
    Eu va multumec foarte mult si-mi cer iertare ca v-am deranjat si v-am rapit din timpul dumneavoasrta.

    Like

  3. Eu nu am primit interviul. Am vazut ca mai este cineva cu numele Lia. Probabil ea l-a primit.
    Astept in continuare. Va multumesc.

    Like

  4. De obicei ultima editie este considerata cea definitiva. Un interviu cu Andrei Plesu nu este insa niciodata de ratat, spun eu. Oricum, interviul cu Marius este acelasi in ambele editii.

    Like

  5. Observ ca unii (nu la tine Ciprian, ma refer) nu stau foarte bine cu exegeza textelor. Probabil ca hermeneutica suspiciunii ii orbeste. Acestora le dorim sanatate, la minte si la trup. Ca e nevoie mare.

    Like

  6. @vaisamar: nu cred ca cel despre care vorbesti mai sus are nevoie de mai multa inzdravenire decat un alt “Don Quijote” care te-a facut cu apa si cu otet (e drept, mai “subtire”, mai elevat !) pe un blog pan-evaghelic pe care-l patroneaza. Nu-i iau apararea celui mentionat mai sus, dar mi-ar place sa vad masuri egale in aprecieri.
    La fel ti-as fi luat si tie, Emanuel, apararea in acea circumstanta, daca as fi vazut o cat de mica sansa sa schimbat ceva din tipologia patronului de bloguri.. dar ma lasasem pacubas cu putin inaintea ta la o postare-sora cu cea la care ai comentat tu.

    Like

  7. 🙂 Pentru glumiţa de la final. Cu privire la personagiul talentos dar fără caracter, n-am decât o exclamaţie: “Cei care pretind să-i înzdrăvenească pe alţii să se ‘învindice’ măcar un pic pe ei înşişi.”
    Totuşi, n-ar fi primul caz de “paricid” de la Oedip încoace, nu?

    Like

  8. Cu câtva timp în urmă îi spuneam unui prieten că un anume personaj controversat al blogosferei evanghelice de la noi (“nu spui cine, persoană însemnată”), şi-a venit în simţiri. Tipul nu este chiar lipsit de talent, trebuie să recunosc, dar, din păcate, este complet lipsit de caracter şi este animat de un spirit-frate cu al celor care au făcut pe vremuri servicii anumitor… “servicii”.
    Amicul meu îmi spunea să nu fiu naiv (ce să fac? nu mă pot abţine), căci “lupul îşi schimbă părul (din când în când), dar năravul ba”.
    Trebuie să recunosc că, din păcate, amicul a avut dreptate şi că tiradele lui – evident, IP-ul lui este la spam, aşa încât pinkback-urile care vin de la el nu vor ajunge niciodată la mine pe blog – au revenit la “normal” (desigur, normalitatea lui anormală), nu numai în ce mă priveşte pe mine şi pe un alt blogger pentru care are slăbiciuni (qui s’aime, se taquine), dar şi la adresa celui din pricina şi la îndemnului căruia se află în blogosferă (avem de-a face, am putea spune, cu un soi de paricid). Mai bine îl lăsa în sărăcia lui. Cel puţin nu-i mai polua şi pe alţii. Dar, aşa cum spune zicala populară, “de-ar şti omul ce-ar păţi, dinainte s-ar păzi”.
    Asta îmi aduce aminte de un banc de pe vremuri.
    Se zice că Bulă a ajuns să fie prizonier politic la Canal. De acolo a scris o scrisoare acasă în care se plângea de condiţiile din lagăr. Securistul l-a chemat la raport, i-a tras o bătaie bună şi l-a pus să rescrie scrisoarea, ceea ce Bulă a şi făcut. Iată cum suna acum mesajul lui Bulă: “Mamă, aici este foarte bine. Avem program de sport, mincare bună şi muncă din când în când. Mamă, mai bine mă dădeai de mic… la canal.”

    Like

  9. Chiar. Ştie cineva de ce a fost eliminat Andrei Pleşu? Poate pentru că relaţiile dintre el şi Cristi s-au răcit în ultima vreme. Cei care urmăresc presa culturală ştiu de ce.
    Ar fi fost corect ca cei de la Curtea veche să anunţe pe site că este vorba de a doua ediţie a cărţii publicate la Humanitas, dar este naiv să aşteptăm aşa ceva de la etica practicată pe Dâmboviţa.

    Like

  10. M-am lămurit singur între timp (uitându-mă la cuprinsul cărţii publicat pe site). A. Pleşu a fost eliminat (de ce oare?) şi au fost adăugaţi alţi trei invervievaţi (Paul Géhin, Giulia Sfameni Gasparro, Lorenzo Perrone).

    Like

  11. Este vorba de republicarea cărţii “Pe viu despre Părinţii Bisericii?” publicată anterior la Humanitas? Eu deja o am pe aceasta. N-aş vrea să mă trezesc cu aceeaşi carte de două ori. Mi s-a întâmplat să cumpăr aceeaşi carte de două ori doar fiindcă am fost indus în eroare de schimbarea fotografiei de pe copertă.

    Like

Leave a comment