Tanar condamnat pentru propaganda nazista

Tovarăşii idiotului “persecutat”

România dă, din când în când, semne că vrea să intre în normalitate.

Joi 16 octombrie agenţiile de ştiri anunţau că un tânăr din Buzău a fost condamnat la opt luni de închisoare pentru propagandă nazistă (găsiţi ştirea AICI).

Astă seară am avut ocazia de a-l vedea la televiziune. Idiotul, tuns scurt şi cu un tricou imprimat cu crucea Gărzii de fier, simbolul desuetei mişcări neolegionare (Noua Dreaptă, etc.), n-a avut nici măcar demnitatea de a-şi recunoaşte fapta. Cu o faţă efeminată şi o moacă desfigurată de procesul de spălare a creierului la care a fost supus de mentorii săi neolegionari, cretinul s-a scuzat că a făcut-o din pur teribilism şi s-a plîns ca o muiere isterică de faptul că este persecutat pe nedrept.

Halal erou, “monsiu” Marius. Gardiştii au cu ce se mândri. Parcă-i văd pe cei de la Civic media ridicându-i monument.

La toate acestea nu am decât un singur comentariu.

Pe când în România, şi în alte părţi din Europa, un condamnat pentru propagandă comunistă. Dacă e cineva interesat am şi o propunere: Ghici ghicitoarea mea: fost KGB-ist, fost preşedinte, actual prim-ministru. Premiu? O plimbare în Gulag pentru cel care ghiceşte.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

8 thoughts on “Tanar condamnat pentru propaganda nazista”

 1. frate, sincer, cred ca exagerezi, eu sunt din zona, stiu prea bine cazul, chiar foarte bine – prieteni de familie – da este adevar despre ideile lui Zoltan Mrius Tranca, am discutat cu el, el are aceste probleme de la varsta de 16 ani, ce stiu e ca de cand a venit in Buzau acu un an din spania a venit si mai radical, si cand am incercat sa discutam cu cei din Noua Dreapta despre el, am aflat ca Marius nu a avut nici o legatura cu ei, aceasta afirmatie ne a fost intarita si de el. de aceea cred ca raul este facut deja, de ce sa il mai impartasim si noi ?
  SSFD

  Like

 2. Mai intii, stimate domn, nu-mi amintesc sa fi pascut bobocii imoreuna ca sa ne tragem astfel de bracinar.
  Exagerez? Serios? Tot ce se poate. N-ar fi prima oara, si, cu siguranta, untima data. In definitiv, exagerarea, ca si hiperbola, este un instrument retoric redutabil.
  Daca recititi cu atentie ceea ce am scris, veti vedea ca n-am afirnat nicidecum ca acest individ dubios, care face acum pe nebunul, ar face parte din Noua Dreapt[, ci doar c[ foloses;te aceea;i retorica nationalista si criminala ca acestei organizatii neonaziste, ca si aceleasi simboluri.
  Atit si nimic mai mult. Iar daca el este nebun, ceea ce se poate, caci este inimaginabil sa sustii asemenea aberatii si sa fii normal, atunci liderii acestui partid totalitar nu au nici macar aceasta zcuza.
  In final, nu inteleg exact la care rau va referiti? In ce ma priveste, cred ca este clar ca nu impartasesc, asa cum se pare ca faceti dvs. raul neolegionarismului.

  Like

 3. E pacat ca intr-o Romanie, europeana inca mai exista manifestari de extrema dreapta . Dar ce sa ne mai miram, lucruri de genul asta se intampla si la case mai mari(Austria, Germania-am citit ca in landurile din Est nr. de politicieni ai NPD- neonazistii germani-alesi in parlamentele de land a crescut la ultimele alegeri; Italia-)

  Like

 4. Ma bucur ca aduceti in atentia opiniei publice crestine din Romania si astfel de situatii, e pacat ca noi evanghelicii nu ne implicam mai mult pt. a combate astfel de ideologii radicale , total anticrestine.
  Ma simt totusi obligat sa fac o mica corectie , in raspunsul dat comentatorului dinaintea mea spuneati ca Noua dreapta e o organizatie neonazista. Nu e chiar exact, de fapt legionarii desi au fost(si sunt inca) niste extremistii antisemiti si ultranationalisti se asemanau mai degraba cu Franco si Salazar decat cu Hitler. Legionarilor le-au lipsit argumentele ,,stiintifice” ale actiunilor represive impotriva evreilor si a altor minoritati. In plus legionarii au utilizat mai mult discursul religios decat nazistii germani( Hitler avea oroare de ritualurile religioase crestine si a avut cel putin la inceputul carierei un discurs anticrestin f. pronuntat). Legionarii in schimb si in anii 30-40 si acum se dau in vant dupa manifestari religioase ortodoxe si fac pe promotorii moralitatii crestine

  Like

 5. Aveti dreptate. Corect si pedant ar fi trebuit sa spun neofascist. Dar pentru mine este tot un drac. Ca si distinctia, legitima dar neimportanta intre comunism si socialism (dar nu social-democratie).

  Like

 6. Misto democratie originala. In timp ce in occident exista grupari de tot felul inclusiv partide naziste (v . Austria) in Romania in afara de manelism si neocomunism nu e voie nimic. Oricine nu e de oricine sanatoasa trebuie reprimat. Tovarasului DanutM ii spun ca desi nu am pascut boboci impreuna nu poate obliga pe nimeni sa foloseasca pronumele de politete. Respectul nu se castiga prin amenintari domnule (nu stiu ce grad oi avea).
  In baza carei legi o fi arestat un om ca are o svastica pe tricou????????? Marin Preda avea toata casa zugravita cu svastici pe vremea comunistilor daca nu stiati. Pana la urma e un simbol folosit de Biserica cu 20 de ani inainte de Hitler (mai cititi). In ceea ce priveste filosofia gen Mein Kampf cei de la secu ar trebui mai intai sa fi auzit de Nice si e cam greu in cazul cadrelor MI Romanesti puse 100% pe pile. Nimeni fara sac nu intra in astfel de structuri foarte calduroase.

  Like

  1. Domnul meu, cred ca v-aţi rătăcit pe aici. Ce-ar fi să căutaţi alte locuri, în care bântuie descreieraţi ca cel din articol, pentru a vă promova ideile anarhiste (democraţia presupune responsabilitateş cu alte cuvinte, ea nu este pentru iresponsabili). Adio. Aici nu sunteţi binevenit.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s