Camera Deputaţilor (for decizional în acest caz) întrunită în şedinţă în data de 30 septembrie a decis cu 185 de voturi pentru, 15 voturi împotrivă şi 11 abţineri, din 213 parlamentari prezenţă, aprobarea acreditării Institutului Teologic Penticostal, şcoala teologică oficială a Cultului Penticostal din România. Decizia va intra în mod oficial în vigoare în momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial.
Este finalul fericit al unui proces îndelungat, cu nenumărate piedici, dinăuntrul şi din afara cultului – “cine citeşte, să înţeleagă” 🙂
Felicitari! Acum drumul este deschis pentru urmatorul pas in proces: transformarea acestei şcoli într-o instituţie academică modernă şi performantă, care să sşujească, în timp, la aşezarea celei mai dinamice confesiuni evanghelice din România pe o temelie teologică şi eclesială mult mai solidă decât se află în acest moment.
Aceasta deschide drumul, de asemenea, pentru o eventuală mutare a şcolii într-o clădire modernă, construită la standardele tehnice actuale şi după cerinţele dezvoltării în viitor a acestei instituţii academice.
Doamne-ajută!
__________
Găsiţi AICI articolul lui Emanuel Conţac pe această temă.
O veste de la Emanuel Contac:
Legea 194/2008, privind înfiinţarea ITP, a apărut în M. Of. nr. 724 / 24 oct. 2008 (împreună cu Decretul 975 pentru promulgarea legii). Publicarea celor două acte legislative în Monitorul Oficial pune punct procesului de acreditare a ITP. În cadrul Institutului funcţionează Facultatea de Teologie Penticostală, cu specializarea Teologie penticostală pastorală (4 ani/zi), unica de acest fel din ţară.
Felicitari si acum vrem sa vadem roadele academice si spirituale ale acestei sanse oferite comunitatii penticostale din Romania.
Sa speram ca era lichelismului s-a inchiet si ca incepe era competentei si a integritatii.
Da Doamne!
LikeLike
Da! Ne bucuram extrem de mult.
Slavit sa fie Dumnezeu pentru o astfel de minune cereasca.
Cu stima si respect,
Cosmin Pascu
LikeLike
Dintre “dipotaţii” care au votat “Nu” 9 sunt din PSD, 4 sunt din PRM, 1 este de la “minorităţi” (iată un minoritar care se teme de alţi minoritari) şi 1 de la PD-L.
LikeLike