Decizia de acreditare a ITP. In sfarsit

Camera Deputaţilor (for decizional în acest caz) întrunită în şedinţă în data de 30 septembrie a decis cu 185 de voturi pentru, 15 voturi împotrivă şi 11 abţineri, din 213 parlamentari prezenţă, aprobarea acreditării Institutului Teologic Penticostal, şcoala teologică oficială a Cultului Penticostal din România. Decizia va intra în mod oficial în vigoare în momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial.

Este finalul fericit al unui proces îndelungat, cu nenumărate piedici, dinăuntrul şi din afara cultului – “cine citeşte, să înţeleagă” 🙂

Felicitari! Acum drumul este deschis pentru urmatorul pas in proces: transformarea acestei şcoli într-o instituţie academică modernă şi performantă, care să sşujească, în timp, la aşezarea celei mai dinamice confesiuni evanghelice din România pe o temelie teologică şi eclesială mult mai solidă decât se află în acest moment.

Aceasta deschide drumul, de asemenea, pentru o eventuală mutare a şcolii într-o clădire modernă, construită la standardele tehnice actuale şi după cerinţele dezvoltării în viitor a acestei instituţii academice.

Doamne-ajută!

__________

Găsiţi AICI articolul lui Emanuel Conţac pe această temă.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

3 thoughts on “Decizia de acreditare a ITP. In sfarsit”

 1. O veste de la Emanuel Contac:
  Legea 194/2008, privind înfiinţarea ITP, a apărut în M. Of. nr. 724 / 24 oct. 2008 (împreună cu Decretul 975 pentru promulgarea legii). Publicarea celor două acte legislative în Monitorul Oficial pune punct procesului de acreditare a ITP. În cadrul Institutului funcţionează Facultatea de Teologie Penticostală, cu specializarea Teologie penticostală pastorală (4 ani/zi), unica de acest fel din ţară.
  Felicitari si acum vrem sa vadem roadele academice si spirituale ale acestei sanse oferite comunitatii penticostale din Romania.
  Sa speram ca era lichelismului s-a inchiet si ca incepe era competentei si a integritatii.
  Da Doamne!

  Like

 2. Dintre “dipotaţii” care au votat “Nu” 9 sunt din PSD, 4 sunt din PRM, 1 este de la “minorităţi” (iată un minoritar care se teme de alţi minoritari) şi 1 de la PD-L.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: