Blogul lui Brian McLaren

Vă prezint astăzi blogul lui Brian Mclaren, acest veritabil guru a ceea ce se numeşte “biserica emergentă” (eng. emergent church). Brian, pe care îl cunosc personal şi îl consider unul dintre cei mai interesanţi şi creativi lideri creştini contemporani, chiar dacă nu sunt întotdeauna cu el, este un spirit profetic şi, ca orice profet, stârneşte patimi. Unii, în general cei inclinaţi înspre nou, îl adulează, iar alţii, dintre cei mai conservatori, îl contestă. Ca să nu mai vorbim de fundamentalişti, dintre care unii îl urăsc de-a dreptul.

În afară de evenimentele legate de lansarea ultimei lui cărţi, intutulată Everything Must Change. Jesus, Global Crises and A Revolution of Hope, blogul lui McLaren se concentrează în ultima perioadă asupra unei chestiuni de o mare acuitate, criza financiară mondială, care pare să fie de foarte puţin interes pentru lumea evanghelică din America şi de aiurea.

Vă invit să citiţi singuri aceste texte şi să să vă convingeţi de seriozitatea problemei. Sper, de asemenea, ca dacă timpul îmi permite să scriu şi eu curând un text pe această temă.

___________

Corecţie

Mulţumesc domnului Ivan pentru atenţionarea cu privire la greşeala mea. Din neatenţie, am luat un pasaj din nesletter-ul primit de la Brian McLaren drept o trimitere către propriul lui blog. În realitate, The Corner este blogul lui Bob Carlton, un prieten al lui McLaren. Am făcut corectura de rigoare.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

3 thoughts on “Blogul lui Brian McLaren”

 1. Draga Danut,

  Esti sigur ca acesta este blogul lui Brian McLaren?

  Din cate am putut sa imi dau seama nu este blogul lui McLaren, ci al lui Bob Carlton. Vezi sectiunea “about”.

  Blogul lui McLaren este la http://www.brianmclaren.net/

  Numai bine.

  Like

 2. Oamenii intelepti nu-si formeaza opiniile la “Radio Shants”, ci se informeaza cu seriozitate.
  Va invit sa cititi ceea ce a scris McLaren si sa incercati a-l cunoaste personal.
  S-ar putea sa va schimbati opiniile. Sau nu. Dar cel putin veti putea spune ca ati facut un efort decent de a intelege lucrurile inainte de a pune etichete ieftine.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: