01 iunie 1984 – Referat luare in urmarire informativa

Ministerul de Interne
Inspectoratul Judeţean Iaşi
Serviciul II
01.06.1984

Referat
Cu propuneri de luare în supraveghere informativă a numitului MĂNĂSTIREANU DĂNUŢ din cadrul I.P.M.P. Iaşi. [1] [2]

Numitul MĂNĂSTIREANU DĂNUŢ este născut la data de 30.11.1954 în Iaşi, fiul lui IOAN şi MINA, de naţionalitate şi cetăţenie română, de profesie economist, căsătorit, neîncadrat politic, om al muncii la I.P.M.P. Iaşi, cu domiciliul în Iaşi str. Columnei nr.18.

Sus-numitul face parte din cultul baptist şi la locul de muncă desfăşoară activitate de prozelitism.

Este legătura apropiată a obiectivului „Doctorul” urmărit prin dosar de urmărire informativă de către Serviciul I pe linia cultului baptist pentru transmitere de informaţii ostile ţării noastre. De asemeni Mănăstireanu Dănuţ face parte din comitetul bisericii baptiste din Iaşi unde se ocupă de îndoctrinarea tineretului.

Are rude în S.U.A., unchi şi mătuşă, cu care poartă corespondenţă.

Notă: lipseşte pagina 2.

Comentarii

1. Acest referat de supraveghere informativă este urmarea analizei din documentul anterior, legat de „obiectivul Doctorul”, Teodor Sfatcu.

2. Supravegherea informativă (generală) [SI(G)] este o formă de urmărire pe timp limitat, de maximum 30 de zile, a unei anumite persoane, pentru confirmarea sau informarea unor suspiciuni ale Securităţii. Aceasta era prima formă de urmărire, urmată, dacă se socotea necesar, de verificarea şi apoi de supravegherea, eventual de urmărirea informativă a suspectului (vezi Dicţionarul AICI).

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

3 thoughts on “01 iunie 1984 – Referat luare in urmarire informativa”

  1. Iata cum arata un alt dosar de securitate al unui cetatean ce a incercat sa paraseasca “raiul comunist”alin-cruceanu.blogspot.com.
    No comment

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: