Poze cu nepoti

E vară si lumea nu prea are chef de subiecte serioase. De aceea vă pun nişte poze, să vedeţi de ce mă bucur eu zilnic (nepoţii din Glasgow ii las pentru un alt post).

Ăsta-i nazdravanul Thomas Adrian, de aproape cinci ani (îi împlineşte pe 7 septembrie, dar nu va merge la şcoală, ca vărul lui “scoţian”; are vreme – aşteaptă un ministru mai luminat ca ăsta de acum). E un şmecher şi un gălăgios, cu o energie fără sfârşit. Este un tip foarte sensibil, dar un aiurit desăvârşit. Cu greu se poate concentra multă vreme asupra unui lucru.

Subiectul numărul doi este Rafael Andrei, de trei ani şi ceva (şi-a sărbătorit ziua pe 20 martie, dar deja vorbeşte despre următoarea zi de naştere; desigur, nu tortul, ci lumânările de pe el sunt fascinaţia). Este în mod clar tipul intelectualului. Poate cheltui ore intregi cu un joc sau o carte – evident, nu citeşte încă.  Nu demult însă a stat şi a ascultat timp de oră şi jumătate pe bunica Gabi (mama tatălui) citindu-i din Cei trei Muşchetari, din  pricina penuriei de cărţi de poveşti din casa ei. Împreuna cu Thomas, Rafael creează o combinaţie explozivă. Încăpăţânarea lui este de obicei pricina celor mai multe conflicte.

Ăsta-i prâslea, Nicholas Sebastian, de 15 luni trecute fix. Noi asteptam o fata, dar a iesit cu… cuc. S-a născut însă de 8 martie!!! Cam slabă mângâiere, dar asta este. Este un copil foarte liniştit, care, spre deosebire de ceilalţi, a dormit întotdeauna foarte bine noaptea. Este febleţea celor doi fraţi mai mari, care atunci când vin de la grădiniţă, după ce îşi lasă ghiozdanele, aleargă la el să-l pupe şi să-l drăgălească.

Cea mai mare bucurie şi relaxare pentru mine, după un drum prin lume, este să mă joc câteva ore cu cei trei năzdrăvani.

Şi dacă n-a fost să fie vreo fată printre ei, ne-am mângâiat cu gândul că vor aduce acasă, peste vreo douăzeci de ani trei nurori frumoase. Sperăm să trăim şi să le vedem şi noi.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

One thought on “Poze cu nepoti”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s