Un blog interesant – George Weigel

Va prezint astazi blogul lui George Weigel, care, dupa pererea mea, merita sa fie explorat cu atentie. El se afla AICI.

George Weigel este un teolog catolic laic si unul dintre cei mai implicati intelectuali crestini de pe scena politica americana. Weigel este Senior Fellow la Centrul de Etica si Politici Publice din Washington DC, institutie dedicata aplicarii traditiei crestine la chestiuni de importanta esentiala legate de politici publice in mod special in Statele Unite.

George Weigel este in mod evident un om de dreapta (spun asta pentru cei care socotesc suspecta simpatia mea pentru unii oameni de stinga, ca Jim Wallis, de exemplu). Cele douazeci de carti ale lui vadesc in mod clar acest lucru. Una dintre, The Cube and the Cathedral: Europe, America and Politics Without God (Basic, 2005), este foarte relevanta si pentru contextul nostru si sper sa fie cindva tradusa in limba romana. La fel ca si The Final Revolution: The Resistance Church and the Collapse of Communism (Oxford, 1992).

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: