Duminica 27 aprilie – zi de rugaciune pentru Zimbabwe

Comuniunea Anglicană cheamă creştinii din întreaga lume să petreacă mâine, 27 aprilie, o zi specială de rugăciune pentru Zimbabwe. Iată conţinutul comunicatului transmis presei cu câteva zile în urmă:

O chemare disperată din inimile celor din Zimbabwe răsună peste tot în lume

Ea îi invită pe toţi de orice denominaţie, din orice naţiune să-şi concentreze rugăciunile, in biserici, în alte lăcaşuri de închinare, în case şi în orice alt loc, în ziua de 27 aprilie, asupra situaţiei din Zimbabwe, o naţiune aflată într-o situaţie disperată, şi care se clatină, gata să se prăbuşească.

Fie ca această chemare să vă atingă inimile şi mintea, îndemnându-vă să faceţi tot ce puteţi pentru a organiza această zi de rugăciune în ţara şi în comunităţile voastre.

Vă rugăm să transmiteţi acest mesaj tuturor bisericilor şi organizaţiilor creştine pe care le cunoaşteţi, către media şi oricine este doreşte cu pasiune ca Zimbabwe să fie salvată de violenţă, de ascunderea şi manipularea rezultatelor în alegeri, de înşelăciune, de opresiune şi corupţie, şi ca această ţară să cunoască dreptatea, bucuria, pacea, compasiunea, cinstea, justiţia, democraţia şi eliberarea de frică şi lipsuri.

Chemarea este semnată de cancelarul Bob Stumbles, din Dioceza Anglicană din Harare, Zimbabwe.

John Sentamu & Rowan Williams

De asemenea, în 24 aprilie arhiepiscopii anglicani de Canterbury (Dr. Rowan Williams) şi de York (Dr. John Sentamu) au semnat împreună o declaraţie cu privire la situaţia din Zimbabwe. Textul acesteia poate fi găsit AICI.

Vă rugăm şi noi să vă alăturaţi aceste iniţiative, pentru cei săraci şi oprimaţi din Zimbabwe.

Notă: Ieri, 25 aprilie, agenţiile de presă anunţau că poliţia, controlată de guvernul Zanu-PF al lui Mugabe, au atacat şi au răvăşit sediul partidului de opoziţie, arestând peste trei sute de activişti ai acestui partid. Astăzi însă avem în sfârşit şi o veste bună. Comisia electorală a anunţat acum mai puţin de două ore că, după renumărarea voturilor, confirmă rezultatele alegerilor în cel puţin 14 din cele 23 de circumscripţii în care Zanu-PF a contestat rezultatele. Aceasta înseamnă că partidul lui Mugabe a pierdut majoritatea în Parlament, după 28 de ani de guvernare neîntreruptă. Slavă Domnului!

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

One thought on “Duminica 27 aprilie – zi de rugaciune pentru Zimbabwe”

  1. Dumnezeu sa faca sa se “lase” fara varsare de singe. Mugabe se tine insa de scaun. Decizia opozitiei de-a nu participa la run-off cu Mugabe, pare rezonabila. Ma tem insa de consecinte. Dumnezeu sa se-ndure! Minuni se pot intimpla! De ex. intoarcerea acasa a transportului [de arme] prietenesc si pasnic chinezesc mi s-a parut de domeniul fantasticului! Felicitari submarinelor britanice trident!… Tot despre britanici si tot despre alegeri: desi imi pare rau pt simpaticii Blair-Brown, nu pot sa nu-mi “iesprim” satisfactia pt caderea “jalnicului” [dupa mintea mea romano-american] primar al Londrei… Totusi Dumnnezeu conduce lumea, vorba lui Spurgeon cind citea ziarul…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s