Vesti din Zimbabwe

Colegul meu din Zimbabwe ne transmite astazi urmatoarele vesti despre situatia de acolo:

Va multumesc foarte mult pentru ca acoperiti in rugaciune natiunea noastra. Tara trece acum printr-o situatie dura ca urmare a alegerilor in care se considera ca opozitia a cistigat la mare distanta de partidul aflat la putere. Continuam sa asteptam publicarea rezultatelor, care nu au fost anuntate inca. Renumararea voturilor are loc in 23 de circumscriptii electorale, dar rezultatul final n-a fost anuntat inca. Tara continua sa astepte si sa se roage. Multi se roaga pentru aceasta situatie inlauntrul si in afara tarii. Atmosfera politica s-a inrautatit din pricina prabusirii economiei in ultimii ani, prin efectul combinat al secetei si al inundatiilor, prin impactul sanctiunilor economice externe si, in ultima vreme, prin violentele raportate in zonele rurale si in anumite zone urbane aglomerate. Suntem confruntati cu lipsuri majore in privinta bunurilor de baza si situatia s-a inrautatit dupa alegeri, dat fiind ca, in aceste conditii, nu exista o modalitate clara de a rezolva aceste probleme. Se pare ca o reluare a votului pentru alegerile prezidentiale este iminenta, dar nu s-a stabilit inca o data clara pentru aceasta.

Este evident din cele de mai sus ca colegul meu, din pricina riscului de a atrage atentia cenzurii fortelor se securitate ale lui Mugabe, nu poate spune tot ceea ce ar dori sa spuna, dar, pentru noi, cei ‘instruiti’ in scoala comunismului, este usor sa citim printre rinduri.

Rugati-va pentru aceasta tara in zilele in care asteptam celebrarea invierii Domnului. Dumnezeu sa aiba mila de Zimbabwe!

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s