Violente in Tibet

 tibet1.jpg

Sursa: Daily Telegraph 

Zilele trecute s-au împlinit patruzeci şi nouă de ani de la ocuparea Tibetului de către trupele comuniste chineze şi de la plecarea în exil a lui Dalai Lama, conducătorul spiritual al acestei naţiuni budiste din centrul Asiei.

Această aniversare a fost însoţită de o serie de demonstraţii împotriva ocupaţiei chineze şi a încercării acesteia de anihilare a culturii tibetane prin schimbarea abuzivă a structurii etnice a provinciei.

Trupele chineze de Securitate nu puteau permite această sfidare, acum când mai sunt doar câteva luni până la  Jocurile Olimpice de la Beijing. Au intervenit deci în forţă şi au împrăştiat demonstraţiile antigurevnamentale. Numărul morţilor nu poate fi estimat cu precizie (el variază de la mai puţin de douăzeci, peste optzeci), deoarece autorităţile chineze nu permit accesul ziariştilor străini ăîn Tibet. Ce să facem? Are şi “democraţia” chineză limitele ei.

free_tibet.jpg

Rugaţi-vă pentru China şi mai ales pentru Tibet. Este foarte posibil ca Jocurile Olimpice să fie ocazia pentru o nouă campanie a regimului comunist chinez împotriva disidenţei politice şi a celei religioase.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

One thought on “Violente in Tibet”

  1. Tibetul este un teritoriu ocupat. Ar trebui parasit de China cat mai repede. In primul rand, Tibetul e un teritoriu spiritual si mai ales un teritoriu liber…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s