Mihail Neamţu şi-a susţinut cu succes teza de doctorat în teologie

mihail_neamtu.jpg

Mihail Neamţu este unul dintre cei mai interesanţi şi promiţători teologi ortodocşi din tânăra generaţie (nu are încă 30 de ani). Astăzi, 16 ianuarie, el şi-a susţinut cu succes la King’s College din Londra teza de doctorat cu titlul ‘The Nicene Christ and the Desert Eschatology’ şi a primit titlul de PhD (Doctor of Philosophy) al Universitatii din Londra. Axios!

Examinatorii tezei au avut multe cuvinte de lauda la adresa acestei teze de doctorat. Astfel, Prof. Gavin Flood (Universitatea Oxford, Religii Comparate) a afirmat despre ea că este vorba de o “teză magisterială”. De asemenea, Prof. Andrew Louth (Universitatea Durham, Teologie Istorică), cunoscut celor interesaţi de teologie din România prin traducerile cărţilor lui, una dintre ele tradusă chiar de domnul Neamţu, a recomandat ca teza să fie publicată în Early Christian Oxford Series, raportul său final fiind la fel de încurajator.

De fapt, acum doi ani şi ceva, când ne-am întâlnit la Institutul Ecumenic de la Bossey, la un dialog teologic ortodox-evanghelic, Prof. Louth mi-a vorbit în termeni absolut elogioşi despre Mihail Neamţu, pe care îl cunoscuse în timpul studiilor de masterat la Durham.

Îi dorim domnului Mihail Neamţu să fie mai pe departe, şi chiar mai mult decât acum, o voce lucidă şi echilibrată, dar la fel de pasionată, într-un ocean de glasuri dominate de resurgenţa naţionalismelor antebelice, asezonate din belşug cu vechile sau mai noile fundamentalisme ale acestui secol.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

2 thoughts on “Mihail Neamţu şi-a susţinut cu succes teza de doctorat în teologie”

  1. Am sa-i trimit domnului Neamtu mesajul dvs., rugindu-l sa va raspunda personal daca gaseste de bine.
   Eu, in locul dvs., nici n-as ata pe ginduri. NT Wright este cel mai prominent biblist in viata din toate traditiile crestine.
   Dar banuiesc ca ceea ce va spun nu poate avea greutatea cuvintelor lui Mihai. Il las deci pe el sa va spuna.
   Mult succes.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s