IMPORTANT! Miine, 1 ianuarie, un nou raport

Dragilor,

Am publicat până acum o serie de documente, mai mult sau mai puţin importante din dosarul meu. Documnetul de analiză pe care îl voi publica mîine este foarte important, pentru că ne permite să vedem câte ceva din modul de gândire al Securităţii în încercarea ei de a controla pe cât posibil, dacă nu chiar de a distruge activităţile bisericilor creştine. Acest lucru se realiza de cele mai multe ori cu larga colaborare, adesea interesată, a unora dintre conducătorii bisericilor noastre.

La acest sfârşit de an, când toţi încercăm. într-un fel sau altul, să ne facem bilanţuri, aş vrea să fac un nou apel la aceia dintre credincioşii evanghelici şi mai ales la liderii noştri, care au colaborat cu Securitatea, să-şi uşureze sufletele, mărturisindu-şi păcatul, pentru a putea primi iertare de la Dumnezeu, precum şi de la surori şi fraţi.

Kiergegaard, pare-se, spunea că “în sfera spiritului nu poţi muri decît de mâna ta”. Fraţilor, nu este nevoie să comiteţi acest suicid. Şi nici nu vă lăsaţi, cu neseriozitate, în grija milei Domnului, căci, aşa cum ne spune Scriptura “grozav lucru este să cazi în mâinile Dumnezeului celui viu”.

Mă rog pentru un an cu adevărat nou, cu conştiinţe curăţite şi cu temelii resfinţite, pe care să putem construi un viitor neîntinat pentru comunităţle evanghelice din România.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Dănuţ Mănăstireanu

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

2 thoughts on “IMPORTANT! Miine, 1 ianuarie, un nou raport”

 1. Draga Danut:
  Scuze pt ca-ti scriu aici. Am incercat pe adresa privata sa-ti Urez Craciun si AN nou Fericit…. mesajul mi-a venti inapoi (sper ca nu trebuie sa-mi scutur sandalele de praf -glumesc).
  Un sincer La multi Ani iti doresc intregii familii si binecuvintarea Domnului peste casa ta.
  Despre dosarul tau… mi-a placut faptul ca ti-ai cerut iertare de la cei care au suferit de pe urma faptului ca tu erai urmarit si ei contactindu-te au intrat in vizor… Da, trebuie sa fim atenti si fata de cei pe care-i ranim fara sa vrem.. Despre cei raniti cu voia, ce sa mai zic: nadajduiesc sa-ti fie apelul acceptat de fostii colaboratori. Ar putea si ei avea un 2008 fericit.. dar…

  _________

  Nici o problema. Ţi-am trimis pe privat adresa gmail.
  Multumesc pentru urari.
  Sper şi eu că o atitudine corectă faţă de cei care au colaborat cu Securitatea îi va încuraja pe colaboiraţionişti să-şi mărturisească trădarea, ca să-şi liniştească conştiinţa şi să primească iertarea lui Dumnezeu şi a Bosericii. Maă tem însă că, din diverse motive, mulţi dintre aceştia nu au ajuns la convingerea că au păcătuit. Ne putem ruga pentru ei să-i lumineze Duhul Domnului, dar şi pentru noi, să învăţăm ce este iertarea.
  Dănuţ

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s